2012-05-26 22:30:37
Φωτογραφία για Παρίσι και Λονδίνο καταδικάζουν τη σφαγή στη Χούλα
Η Γαλλία καταδικάζει τη... «σφαγή» τουλάχιστον 90 ανθρώπων από τις συριακές δυνάμεις στην πόλη Χούλα και κάνει έκκληση για περισσότερη διεθνή ανάμειξη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.

«Προχωράω άμεσα στην προετοιμασία συνάντησης της ομάδας των Φίλων της Συρίας στο Παρίσι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαμπιούς ύστερα από τις επιθέσεις της Παρασκευής που συνιστούν μια ακόμη παραβίαση της εκεχειρίας.

«Το καθεστώς της Δαμασκού διέπραξε νέες σφαγές. Στη Χούλα δεκάδες πολίτες, περιλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του στρατού. Καταδικάζω τις ωμότητες που διαπράττει καθημερινά ο Μπασάρ αλ Ασαντ εναντίον του ίδιου το λαού του. Με αυτά τα νέα εγκλήματα το φονικό καθεστώς του βυθίζει τη Συρία ακόμη περισσότερο στον τρόμο και απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο Φαμπιούς.

Όπως είπε ο Γάλλος υπουργός, οι παρατηρητές του ΟΗΕ θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ανάπτυξή τους στη Συρία, όπως προβλέπεται από το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών και του απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν.


Ο Φαμπιούς είπε ότι θα έχει συνομιλίες με τον Άναν αύριο και πρόσθεσε: «αντιμέτωπη με τη φρίκη, η διεθνής κοινότητα πρέπει να κινητοποιηθεί ακόμη περισσότερο για να σταματήσει το μαρτύριο του συριακού λαού» .

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ σκότωσαν περισσότερους από 90 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 25 παιδιά, κατά τον βομβαρδισμό της Χούλα, στην επαρχία της κεντρικής Συρίας, Χομς.

Το αντιπολιτευόμενο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο ανεβάζει τον απολογισμό στους 110 και καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει δράση.

Το Λονδίνο ζητεί μια "ισχυρή διεθνή απάντηση"

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ευχήθηκε σήμερα να υπάρξει «μια ισχυρή διεθνής απάντηση» στη «σφαγή» στη Χούλα της Συρίας και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει τη διεξαγωγή μια έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «τις προσεχείς ημέρες».

«Ξεκινήσαμε επείγουσες διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας ενόψει μιας ισχυρής διεθνούς απάντησης, που θα περιλαμβάνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους οργανισμούς που είναι αρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του ΟΗΕ», αναφέρει ο βρετανός υπουργός σε ανακοίνωσή του.

«Θα ζητήσουμε να πραγματοποιηθεί μια έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις προσεχείς ημέρες», πρόσθεσε ο Χέιγκ.

«Αξιόπιστες και τρομακτικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τη σφαγή μεγάλου αριθμού αμάχων, περιλαμβανομένων παιδιών, από τις συριακές δυνάμεις», στην περιοχή της Χούλα, στην κεντρική Συρία, εξήγησε ο Χέιγκ. «Προτεραιότητά μας μπροστά σε αυτό το φρικτό έγκλημα είναι να στοιχειοθετήσουμε τα γεγονότα και να δράσουμε άμεσα για να διασφαλίσουμε ότι θα αναγνωριστούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν».

Ο βρετανός υπουργός ζήτησε από τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ «να επιτρέψει στους παρατηρητές του ΟΗΕ άμεση και πλήρη πρόσβαση στη Χούλα και σε άλλες ζώνες συγκρούσεων» και να «σταματήσει κάθε στρατιωτική επιχείρηση εφαρμόζοντας το σχέδιο» του κοινού ειδικού απεσταλμένου για τη Συρία Κόφι Άναν.

newscode.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ