2017-12-14 19:52:31
Φωτογραφία για Αυτό το καινούργιο metal άλμπουμ έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν έχει γραφτεί από ...
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει δημιουργήσει ένα άλμπουμ με πέντε κομμάτια black metal με τίτλο «Coditany of Timeness». Τα τραγούδια δημιουργήθηκαν «εκπαιδεύοντας» ένα νευρικό δίκτυο με βάση το άλμπουμ Diotima των Krallice που κυκλοφόρησε το 2011.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αποδείξει τις ικανότητες της, από την οδήγηση αυτοκινήτων έως την ασφάλεια πυρηνικών αντιδραστήρων. Τώρα, η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα black metal άλμπουμ που ροκάρει εξίσου σκληρά με τη μουσική που παράγει ο άνθρωπος.

Το Coditany of Timeness είναι προϊόν ενός project που ανέλαβαν οι CJ Carr και Zack Zukowski. Είναι ένα άλμπουμ black metal πέντε κομματιών που περιλαμβάνει τραγούδια με αλγοριθμικώς δημιουργούμενους τίτλους όπως  Timening and Wisdom Trippin.

Η μουσική δημιουργήθηκε με την ενσωμάτωση σε νευρικό δίκτυο, ενός άλμπουμ που ονομάζεται Diotima από το συγκρότημα Krallice. Τα τραγούδια χωρίστηκαν σε μικρά κομμάτια και ζητήθηκε από το σύστημα να προβάλλει πώς θα μπορούσε να ακουστεί το επόμενο τμήμα του κομματιού, πριν ενημερωθεί εάν η πρόβλεψή του ήταν σωστή – μια κοινή μεθοδολογία για τη διδασκαλία μιας τεχνητής νοημοσύνης για το πώς θα λειτουργήσει.


Αρχικά, οι ήχοι που παρήχθησαν ήταν «θορυβώδεις» και «γκροτέσκο», σύμφωνα με μια συνέντευξη του Carr που δημοσιεύτηκε στο The Outline. Ωστόσο, έγινε πιο εξελιγμένη χάρη σε μια διαδικασία διάρκειας τριών ημερών, που εξέταζε έως και πέντε εκατομμύρια εικασίες σχετικά με το πώς θα έπρεπε να ακούγεται ένα τραγούδι black metal.

Οι τεχνικές εκμάθησης μηχανών επιτρέπουν στην τεχνητή νοημοσύνη να ξεσκαρτάρει μέσα από ένα τεράστιο περιεχόμενο και να παράγει κάτι εντελώς νέο με βάση αυτές τις επιρροές. Αυτό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κάθε είδους τέχνης.

Έχουμε ήδη δει την τεχνητή νοημοσύνη να γράφει τη δική της μουσική και να παράγει έργα τέχνης. Σύντομα θα μπορεί μόνη της να γράψει ιστορίες τρόμου ενώ μπορεί ακόμη να βρει κάποιες πρωτότυπες ιδέες για αποκριάτικα κοστούμια.

Υπάρχουν ακόμη ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για το πώς συγκρίνεται με τις ανθρώπινες αντιλήψεις περί δημιουργικότητας. Ωστόσο, η τέχνη που βασίζεται στην AI είναι μια πολύ συναρπαστική προοπτική.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η τραγωδία των κοινών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η τραγωδία των κοινών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ