2017-12-15 05:22:15
Φωτογραφία για Φλεβικές παθήσεις  Ευρυαγγείες
Τι είναι οι ευρυαγγείες Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένα μπλε ή κόκκινα μικρά αγγεία του δέρματος που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Αποτελούν κυρίως αισθητικό

πρόβλημα αλλά συμβαίνει σε μερικά άτομα να προκαλούν συμπτώματα όπως βάρος ή κάψιμο. Επειδή η ύπαρξή τους μπορεί να συνδέεται με κάποια πιο σοβαρή ανεπάρκεια του φλεβικού συστήματος, χρειάζεται συστηματική κλινική εξέταση από τον ειδικό ιατρό. Στη συνέχεια σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως ζητηθεί μελέτη των φλεβών με υπερηχογράφο αγγείων

(triplex).

Πως γίνεται η θεραπεία με laser

Η θεραπεία με το εξελιγμένο σύστημα Laser Nd: YAG, 1064 nm σε συνδυασμό με την μικροσκληροθεραπεία αποτελούν ακίνδυνο και πολύ αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας για τις ευρυαγγείες στα πόδια.

Για το πρόσωπο η θεραπεία με laser έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με άμεση εξάλειψη των ευρυαγγειών.

Το laser είναι ενισχυμένη ακτίνα φωτός. Η ακτίνα αυτή μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια που λόγω της μονοχρωματικότητάς της απορροφάται από τα καθορισμένα αγγεία και ενεργεί θερμικά σε αυτά, αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς. Οι ευρυαγγείες που απορροφούν τη θερμική αυτή ενέργεια κλείνουν και με τη σειρά τους απορροφούνται σταδιακά από τον ίδιο τον οργανισμό.

Ένδειξη θεραπείας Μικροσκληροθεραπεία

Laser Nd:Yag 1064 nm

Μικροσκληροθεραπεία Η μικροσκληροθεραπεία συνιστάται για ευρυαγγείες, αραχνοειδή συµπλέγµατα και µικρούς κιρσούς και γίνεται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία. Πραγµατοποιείται µε την έγχυση ειδικού σκληρυντικού υγρού σε συνδυασμό με μία σύγχρονη τεχνική, τη διαφανοσκόπηση (transillumination). Με τη διαφανοσκόπηση φωτίζεται ομοιόμορφα η περιοχή κάτω από το δέρμα και οι παθολογικές φλέβες εντοπίζονται με μεγάλη ακρίβεια. Η σκληρυντική ουσία προκαλεί το κλείσιμο των ευρυαγγειών που με τη σειρά τους απορροφούνται σταδιακά από τον ίδιο τον οργανισμό.

Είναι επίπονη η θεραπεία;

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πολύ μικρή αίσθηση ενόχλησης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του λέιζερ διότι τα εξελιγμένα μοντέλα χρησιμοποιούν κρύο ατμοσφαιρικό αέρα που προκαλεί ψύξη και προστατεύει την επιδερμίδα. Η μικροσκληροθεραπεία πραγματοποιείται με πολύ μικρές βελόνες ώστε η θεραπεία να μην είναι επώδυνη. Σε περίπτωση ιδιαίτερης ευαισθησίας στον πόνο μπορεί να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα τοπικά, λίγη ώρα πριν.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος και το βάθος των ευρυαγγειών. Συνήθως απαιτούνται αρχικά μερικές συνεδρίες και στη συνέχεια μία ή δύο συμπληρωματικές συνεδρίες τον χρόνο για συντήρηση, εφόσον εμφανιστούν νέες ευρυαγγείες.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Oδηγίες για μετά την συνεδρία Μετά από κάθε συνεδρία ίσως να χρειαστεί να φορέσετε έναν ελαστικό επίδεσμο για λίγες ώρες ώστε να ασκηθεί πίεση στις φλέβες που απορρόφησαν τη θερμική ενέργεια η την σκληρυντική ουσία. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί τοπική ερυθρότητα ή εκχυμώσεις γύρω από την περιοχή της εφαρμογής που διαρκούν από μερικές ώρες έως λίγες ημέρες.

Τις επόμενες ημέρες αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Ο ιατρός θα σας δώσει πρόσθετες εξατομικευμένες οδηγίες, εάν απαιτούνται.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ