2017-12-15 11:48:17
Φωτογραφία για Άπαντες παρόντες στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΑΑΣ Ξάνθης (ΦΩΤΟ)
Οι στόχοι, τα πεπραγμένα, ο προγραμματισμός για το 2018, τα βασικά συμπεράσματα και η Θράκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, στις 13 Δεκεμβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, Εκπροσώπου του Στρατηγού Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού, του Προέδρου της ΕΑΑΣ, μεγάλου αριθμού αποστράτων αλλά και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων – αναδόχων που φροντίζουν τα εκκλησάκια στα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Κατά την Γενική Συνέλευση, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, από τον Πρόεδρό της κ. Γεώργιο Γεωργιάδη, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση των προσεχών δραστηριοτήτων της Ένωσης, που όπως κάθε χρόνο μόνο λίγες δεν θα είναι. Στο μεταξύ έγιναν και παρατηρήσεις, οι οποίες εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΑΑΣ

«Από αναλήψεως των καθηκόντων μας (1η θητείας 7 Ιουλ.’11),είχαν τεθεί στόχοι και επιδιώξεις, στηριζόμενοι στην νομοθεσία και τις αντίστοιχες οδηγίες της ΕΑΑΣ. Συνεχίσαμε τις και σταδιακά επιτεύχθηκαν όλοι σε ποσοστό 100%, ενώ συνεχίζουν και διαρκώς εμπλουτίζονται. Συγκεκριμένα οι στόχοι είναι: Η συνδρομή στην κοινωνία σε τοπικό επίπεδο. Ο πρώτος στόχος που θέσαμε στην λίστα προτεραιότητας, ήταν η ανάπτυξη σχέσεων με την Τοπική Κοινωνία, και επιτεύχθηκε, κατά την άποψή μας, πλήρως αφού το Παράρτημα (με τα μέλη του) και τις ποικίλες δραστηριότητές του, που εστιάζουν σε Εθνικού – Κοινωνικού χαρακτήρα θέματα, έγινε αποδεκτό και καθιερώθηκε ως ενεργό, δυναμικό και δραστήριο στοιχείο της Τοπικής Κοινωνίας» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ. Γεώργιος Γεωργιάδης και συνέχισε: «η εγγραφή στην ΕΑΑΣ/ Παράρτημα Ξάνθης, όλων των ε.α. συναδέλφων, καθώς και ορφανικών Οικογενειών, που διαμένουν στο Νομό, η μηχανοργάνωση του αρχείου των μελών μας και η καταγραφή των ηλεκτρονικών τους διευθύνσεων emails, όσων διαθέτουν ή και συγγενικών τους προσώπων( τέκνα, κλπ), για την άμεση επικοινωνία μας, η απόκτηση σύγχρονου τρόπου επικοινωνίας, και συγκεκριμένα, με την Ίδρυση και λειτουργία Ιστοσελίδας για την άμεση ενημέρωση και προβολή του έργου της ΕΑΑΣ και του Παραρτήματός, όπως και σελίδα στο facebook, η συμμετοχή, του Παραρτήματος στις σημαντικές επετείους μνήμης, που διοργανώνει η ΕΑΑΣ, τιμώντας αυτούς που έπεσαν υπέρ Πατρίδος, εκτελώντας προσταγές των τότε νόμιμων Κυβερνήσεων, κυρίως στη Δυτ. Μακεδονία: ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ και ΦΛΩΡΙΝΑ, η διοργάνωση ψυχαγωγικών και κοινωνικών εκδηλώσεωνν η κοπή Βασιλόπιτας, οι εκδρομές, η πρόσκληση ομιλητών, κλπ καθώς και η καθημερινή λειτουργία των Γραφείων».

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΩΝ

Το 2017 τελέστηκαν συνολικά 38 Εκκλησιασμοί, ενώ συνεχίστηκαν οι εργασίες συντήρησης στους Ιερούς Ναούς Αγ. Γεωργίου ΕΧΙΝΟΥ, Αγ. Γεωργίου ΜΕΔΟΥΣΑΣ, Αγ. Ιωακείμ και Άννης, ΘΕΡΜΕΣ, Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, Άνω ΘΕΡΜΕΣ, Αγ. Κυριακής και Κοσμά του Αιτωλού ΜΥΚΗΣ, Αγ. Γεωργίου & Δημητρίου ΣΑΤΡΕΣ και Αγ. Στυλιανού ΩΡΑΙΟΥ. Το πρόγραμμα έγινε πλέον πανελληνίως γνωστό, η κοινωνία ανταποκρίθηκε και συμμετέχει με αυξητική παρουσία και το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά, με αφίξεις συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Στο Πρόγραμμα του 2018, σχεδιάστηκαν συνολικά 35 εκκλησιασμοί που είναι κατανεμημένοι, έτσι ώστε να τελεστούν τουλάχιστον δύο (2) κατά Ιερό Ναό, αλλά και κατά μήνα.

Ακολούθως ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα όσα έχουν προγραμματισθεί για το 2018, ενώ την ομιλία του έκλεισε με τα συμπεράσματα.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ

«Θεωρούμε ότι με την βοήθειά των Συλλόγων σας, όπως και τη συνεργασία όλων των Φορέων, οφείλουμε να παρακινούμε ειρηνικά και μεθοδευμένα τα μέλη μας και μέσω αυτών την Τοπική Κοινωνία, αφενός για να προσέρχονται μαζί μας στα ιερά αυτά προσκυνήματα (εκκλησάκια), καθώς και στις Επετείους Μνήμης των «Πεσόντων Υπέρ Πατρίδος» ενώ αφετέρου να στέλνουμε το συμβολικό μήνυμα πίστης και ενότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα την επικοινωνία με την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας Μουσουλμάνων Πομάκων, που ακόμα συνεχίζει να αντιστέκεται» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ο Πρόεδρος και το ΤΣ του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, δεν κάνουν εξωτερική πολιτική, που είναι έργο των Αρμόδιων Φορέων της Ελληνικής Πολιτείας, απλά το Παράρτημα καταγράφει και ενημερώνει τα μέλη του και τους ανά την Ελλάδα Φίλους του, για την πραγματικότητα και τα αξιοσημείωτα γεγονότα, που συμβαίνουν αναφέρονται και εστιάζουν στις ενέργειες από «ξένα κέντρα», βοηθούμενα δυστυχώς και από ορισμένα εντόπια όργανα, «εκλεγμένα και μη», που στοχεύουν στον επηρεασμό και χαλιναγώγηση των συμπατριωτών μας Ελλήνων Μουσουλμάνων στο Θρήσκευμα που διαχρονικά διαβιούν αρμονικά μαζί μας στην Θράκη, σε καθεστώς πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας. Οι ανεξέλεγκτες αυτές ενέργειες τους, κατά την άποψή μας, έχουν διαχρονικά αρνητικές Εθνικές προεκτάσεις.

Ζούμε σε μια περιοχή της Πατρίδας μας, όπου εδώ και πολλά χρόνια, τότε οι προγονοί μας και σήμερα εμείς, συμβιώνουμε ήσυχα και ειρηνικά με τους συμπατριώτες μας Έλληνες Πολίτες των Μουσουλμανικών Μειονοτήτων, ενώ η γειτονική Χώρα αδιάλειπτα, πλέον χωρίς προσχήματα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την στοχεύει και επιδιώκει να τη χαλιναγωγήσει, για δικό της όφελος με κάθε τρόπο, ακόμα και με τις «φαινομενικά αθώες» δραστηριότητες που διοργανώνει Οι Πομπώδεις, πολυάριθμες δήθεν «ιδιωτικές» αφίξεις, Τούρκων Πολιτικών, Νομαρχών, Δημάρχων, όπως π.χ. προ μηνός (2-3 Νοε) ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, παραβίασε τους κανόνες Εθιμοτυπίας και Φιλοξενίας, ενώ προκάλεσε με το πρόγραμμα και δηλώσεις του, όπως έπραξε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις 8 Δεκ. ο οποίος στην «ιδιωτική» επίσκεψή του. Εμείς με άλλους 22 συλλόγους διαμαρτυρηθήκαμε με ειρηνική διαμαρτυρία στην Κεντρική Πλατεία της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ο κ Ερντογαν βέβαια δεν παρέλειψε να μιλήσει για «ομοεθνείς και γηγενείς» στη Δ. Θράκη...»

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Γεώργιου Γεωργιάδη, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Προέδρου της ΕΑΑΣ και Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα διάλειμμα και παράθεση καφέ, για να ακολουθήσει το δεύτερο μέρος της παρουσίασης μόνο με Στελέχη ΕΔ και μέλη ΕΑΑΣ.

Κάντε κλικ(χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

(thraki.com.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ