2017-12-15 23:52:50
Φωτογραφία για Προς Κίνα και Τουρκία στρέφει το βλέμμα της η Celestyal Cruises
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 13/12 στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του 2017 έκανε λόγο για θετικό πρόσημο, ενώ εξέθεσε τα σχέδια της ελληνικής εταιρείας κρουαζιέρας για άνοιγμα στις αγορές της Κίνας και της Κεντρικής Ευρώπης.

Κινούμενη στα ίδια επίπεδα με το 2016, δηλαδή περίπου στους 100 χιλ. Επιβάτες, η εταιρεία με τη δραστηριοποίηση των δύο πλοίων, Celestyal Olympia της και Celestyal Nefeli, πραγματοποιήσε 598.000 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια, αριθμός που δεδομένης της πτώσης των προσεγγίσεων στα ελληνικά λιμάνια κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικός.

Ο Κ. Λασκαρίδης, που είναι ταυτόχρονακαι πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA Europe), αναφέρθηκε στα νέα σχέδια της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Επιδιώκοντας το άνοιγμα στην αγορά της Ασίας (όπου αναμένεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 50% αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας για το 2018) η εταιρεία έχει ήδη προσαρμόσει στην κινεζική κουλτούρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες τη στα δύο πλοία της, ενώ έχει προσλάβει και το κατάλληλο προσωπικό.


“Η Celestyal Cruises έκανε μια στρατηγική επιλογή το 2014 να χαράξει ένα νέο δρόμο, την ανάδειξη δηλαδή ενός νέου brand και της συνολικής εμπειρίας στο χώρο της παγκόσμιας αγοράς και όχι τη ναύλωση πλοίων σε τρίτους. Επίσης η εταιρεία είχε μεγάλη εξάρτηση από τη βόρεια Αμερική. Έπρεπε να βρούμε τρόπους να ανεξαρτητοποιηθούμε”, ανέφερε ο κ. Λασκαρίδης σε σχέση με τη μείωση της εξάρτησης από την αγορά της βόρειας Αμερικής (από 60% που ήταν το 2014 περιορίστηκε φέτος στο 20%).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal, τόνισε επίσης την ανάγκη η χώρα μας να αναπτύξει κατάλληλες υποδομές σε τουλάχιστον έξι λιμάνια, για να μπορούν να υποδεχθούν νέα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, από την στιγμή που μέσα στην επόμενη δεκαετία αναμένεται να εμφανιστούν 75 νέα κρουαζιερόπλοια με δυνατότητες μεταφοράς 4.500 επιβατών και με πλήρωμα 3.000 ναυτικούς.

Δήλωσε επίσης ότι από το 2015 η εταιρεία αυξάνει τους προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ δίνει βάρος και στην τουρκική αγορά, θέλοντας να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Τούρκους στα κρουαζιερόπλοια για να γνωρίσουν την Ελλάδα. “Στόχος μας είναι να φέρουμε επιβάτες από την Τουρκία και οι ταξιδιώτες να ‘υιοθετήσουν’ την εταιρεία ως δική τους. Αυτό θα είναι εξαιρετικά καλό και για την οικονομία συνολικά, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες”, εξήγησε.

Στα πλάνα της εταιρείας για τη νέα σαιζόν προβλέπεται ένα νέο 7ημερο ταξίδι με τίτλο “Ειδυλλιακό Αιγαίο” το οποίο περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε Μύκονο και Σαντορίνη. Για το 2018 ετοιμάζονται δύο ακόμα τριήμερες κρουαζιέρες “Εικόνες Αιγαίου” στις 2 και 9 Νοεμβρίου και δύο 4ήμερες κρουαζιέρες “Εικόνες Αιγαίου” στις 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου. Το 2019 προβλέπεται, επίσης, 12% αύξηση των προγραμματισμένων αναχωρήσεων με 100 αναχωρήσεις συνολικά.

Ένας μεγάλος στόχος που βάζει η διοίκηση της Celestyal Cruises είναι μέχρι το 2020 η εταιρεία να πραγματοποιεί κρουαζιέρες όλη τη χρονιά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ