2017-12-16 18:41:27
Φωτογραφία για Δεν αντέχει η αγορά 7 τηλεοπτικούς σταθμούς
Περίπου 60 εκ. ευρώ υπολογίζεται ότι αυξήθηκε το 2017 το κόστος για την παραγωγή προγράμματος στο σύνολο των ιδιωτικών καναλιών σε σχέση με το 2016. Συγκεκριμένα από 110 εκ ευρώ που ήταν πέρυσι φέτος εκτινάχθηκε στα 170 εκ ευρώ. Νούμερο εξαιρετικά μεγάλο που αποτυπώνει την πραγματικότητα της αγοράς ενόψει – μάλιστα, της αδειοδότησης, αποδεικνύοντας ότι πολύ δύσκολα η ελληνικά αγορά θα μπορέσει να συντηρήσει για τα επόμενα 10 χρόνια παραπάνω από 4 με 5 τηλεοπτικούς σταθμούς, δεδομένου ότι η διαφημιστική δαπάνη κυμαίνεται από 200 έως 220 εκ ευρώ!

Αναμφισβήτητα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, αφού εάν στο κόστος παραγωγής προγράμματος που φέτος άγγιξε τα 170 εκ ευρώ προστεθούν και τα υπόλοιπα έξοδα των ιδιωτικών σταθμών που υπολογίζονται περίπου στα 50 εκ ευρώ… το νούμερο αγγίζει πλέον τα 220 εκ. ευρώ.

Κατά συνέπεια στις παρούσες συνθήκες οι ιδιωτικοί σταθμοί με μεγάλη δυσκολία ισορροπούν μεταξύ εσόδων και εξόδων… που σημαίνει ότι αν τελικά εμφανιστούν 7 υποψήφιοι και χορηγηθούν τελικά ισάριθμες άδειες η αγορά δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στα κόστη όπως εμφανίζονται παραπάνω.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ