2024-03-17 08:17:12
Φωτογραφία για Ελβετική αντιπροσωπεία σε σταθμούς ΟΣΕ της Πελοποννήσου με στόχο της επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου
Κλιμάκιο από την πρεσβεία της Ελβετίας βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρίπολης, όπου ξεναγήθηκαν από μέλη της Επιτροπής Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Μπρούσαλη.

tharrosnews.gr

Σκοπός της επίσκεψης τόσο του Ελβετού πρέσβη στην Αθήνα, Στέφαν Έστερμαν, όσο και του φιλέλληνα καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και υπεύθυνου για τα σιδηροδρομικά δίκτυα, Μπέρντ Σολ, είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από αρκετούς μήνες είχε ανοίξει και πάλι η σχετική συζήτηση για το εάν και κατά πόσο θα ήταν εύκολο ένα τέτοιο εγχείρημα για το σύνολο της Περιφέρειας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετική έκβαση.

Στο μεταξύ, με την άφιξή του στην Πελοπόννησο χθες το κλιμάκιο δήλωσε ενθουσιασμένο από τις υποδομές, παρότι ανενεργές, με τον κ. Έστερμαν να δηλώνει ότι από την πλευρά του θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στη διάσωση και επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά για την ευρύτερη περιοχή.


Αποχωρώντας από τοn ΟΣΕ Τρίπολης, το κλιμάκιο βρέθηκε και σε άλλους σταθμούς της Πελοποννήσου, όπως στο Παρθένι Αρκαδίας, στους Μύλους Αργολίδας, στο Ναύπλιο και στις Μυκήνες. Σε μέρος των παραπάνω επισκέψεων το «παρών» έδωσαν και η ιδρύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Λυδία Καρά, και το μέλος Ελένη Φρεζάδου.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ