2017-12-19 18:04:41
Φωτογραφία για Όταν οι επιστήμονες «μετέφεραν» τον εγκέφαλο ενός σκουληκιού σε μίνι ρομπότ [video]
Δεδομένου πως ο εγκέφαλος είναι μια συλλογή ηλεκτρικών ερεθισμάτων, θεωρητικά θα μπορούσαμε στο μέλλον να τα καταγράψουμε και να τα «ανεβάσουμε» σε έναν πανίσχυρο ηλεκτρονικό υπολογιστή, πετυχαίνοντας ενός είδους αθανασία. Αν και αυτό το σενάριο απέχει ίσως δεκαετίες, μια επιστημονική ομάδα πέτυχε να χαρτογραφήσει τις συνδέσεις των 302 νευρώνων ενός σκουληκιού Caenorhabditis elegans και να τις περάσουν στο λογισμικό ενός ρομπότ, το οποίο «σκέφτεται» πλέον όπως το σκουλήκι.

Πρόκειται για το Open Worm Project, που ξεκίνησε το 2014 μια προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής ζωής και συνεχίζεται έως σήμερα.

Φυσικά, η προσομοίωση του εγκεφάλου του σκουληκιού δεν είναι απόλυτα ακριβής και οι ερευνητές έπρεπε να απλοποιήσουν τη διαδικασία που πυροδοτεί ερεθίσματα σε ένα τεχνητό νευρώνα. Αλλά το γεγονός ότι αυτό το ρομπότ μπορεί να κινηθεί, μπορεί να σταματήσει προτού προσκρούσει σε εμπόδιο και να αλλάξει πορεία χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από ένα δίκτυο συνδέσεων που μιμούνται τον εγκέφαλο ενός σκουληκιού, είναι απλά απίστευτο.

Ο υπέρτατος στόχος είναι η πλήρης χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου που διαθέτει μέχρι 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, κάτι που
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
6 tips για την αυτοϊκανοποίηση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
6 tips για την αυτοϊκανοποίηση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ