2017-12-20 14:45:24
Φωτογραφία για Πληρώστε με το smartphone σας ανά χείρας
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά ήδη ένας στους δύο ανθρώπους απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς το smartphone του. Ο μέσος

χρήστης ελέγχει το κινητό του τουλάχιστον 50 φορές την ημέρα, με τον αριθμό να διπλασιάζεται στις νεαρότερες ηλικίες, τη λεγόμενη γενιά των Millennials. Σχεδόν 9 στους 10 ελέγχουν το κινητό τους -κατά μέσο όρο- εντός μίας ώρας αφότου σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί και για ισάριθμο ποσοστό το smartphone είναι το τελευταίο πράγμα στο οποίο αφιερώνουν χρόνο την τελευταία ώρα προτού πέσουν για ύπνο (Deloitte 2017 Global Mobile Consumer Survey).

Η σχέση του σύγχρονου καταναλωτή με το smartphone είναι πλέον κάτι παραπάνω από στενή, με τις «έξυπνες» συσκευές να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μίας καθημερινότητας που πλέον γίνεται πιο εύκολη, απλή και άμεση, καθώς τα smartphones έχουν εξελιχθεί σε δεύτερη φύση ακόμη και για τους πολίτες περιοχών του πλανήτη που στερούνται άλλα πιο βασικά πράγματα
. Αν λοιπόν σε κάποιες εποχές η ερώτηση «μπορείτε να ζήσετε χωρίς το πορτοφόλι σας» θα ακουγόταν μάλλον αδιανόητη, ο σύγχρονος καταναλωτής όχι μόνο θέλει, αλλά και μπορεί να συγκεντρώσει στο «μαύρο κουτί» της καθημερινότητάς του, στο smartphone του, που αποτελεί προέκταση του χεριού του, όσο περισσότερες λειτουργίες μπορεί.

Την γκάμα των δραστηριοτήτων, που μπορεί να εκτελέσει ένας χρήστης με το smartphone του εμπλουτίζει αυτή την περίοδο, και μάλιστα με τον πλέον χρήσιμο τρόπο, η Alpha Bank. Η τράπεζα, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και του mobile banking, κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς νέες καινοτόμες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα καταναλωτή να αφήσει το πορτοφόλι του στο σπίτι και να εξυπηρετήσει, αν όχι όλες, τουλάχιστον τις περισσότερες αγοραστικές του ανάγκες με το smartphone του.

Αφήστε τις κάρτες σπίτι

Μάλιστα, η Alpha Bank έγινε η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα για όλες τις κάρτες της (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), χωρίς καν ο χρήστης να έχει λογαριασμό e-banking ή να χρησιμοποιεί το mobile banking app της τράπεζας.

Με την πρόσφατη αναβάθμιση της εφαρμογής my Alpha wallet, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η Alpha Bank επιτρέπει πλέον την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών με ένα Αndroid smartphone. Μόνη προϋπόθεση το κινητό να διαθέτει τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και να «τρέχει» την έκδοση 4.4.2 του Android ή κάποια νεότερη.

Η εφαρμογή με την ονομασία my Alpha wallet με Tap ΄n Pay δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του κινητού να πραγματοποιεί οποιαδήποτε συναλλαγή σε τερματικό αποδοχής καρτών, όπως ακριβώς μπορεί να κάνει με μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, αρκεί το POS να υποστηρίζει ανέπαφες συναλλαγές, να φέρει δηλαδή το σήμα contactless. Αυτό που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να «κατεβάσει» το my Alpha wallet app και να εγγραφεί στην υπηρεσία. Η δε ενεργοποίηση της λειτουργικότητας του Tap ΄n Pay γίνεται απλούστατα με την επιλογή για χρήση ενός τετραψήφιου mΡΙΝ που δημιουργεί ο ίδιος.

Ο καταναλωτής, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα θελήσει να πληρώσει, αντί να πλησιάσει την κάρτα του στο POS πλησιάζει το smartphone του, έχοντας ενεργοποιήσει από πριν το NFC. Η εφαρμογή ανοίγει, ο χρήστης επιλέγει την κάρτα που θέλει να χρησιμοποιήσει και στη συνέχεια πληκτρολογεί τον mPIN που έχει ορίσει για την εφαρμογή. Να σημειωθεί ότι ο χρήστης πληκτρολογεί τον mPIN στο smartphone και όχι στο POS, ενώ δεν είναι απαραίτητο το κινητό να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο για την πραγματοποίηση μίας Tap ‘n Pay συναλλαγής. Η μόνη έγνοια που μπορεί να έχει ο καταναλωτής, αφού για όλα τα άλλα έχει φροντίσει η Alpha Bank, είναι αν διαθέτει θήκη για το κινητό του, καθώς ίσως αυτή εμποδίζει την ορθή αποστολή/λήψη δεδομένων μέσω της κεραίας NFC, οπότε θα χρειαστεί να αφαιρεθεί.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε στο σούπερ μάρκετ μην αγχωθείτε να τσεκάρετε αν έχετε μαζί σας το πορτοφόλι σας. Ούτε καν την πιστωτική σας κάρτα. Αρκεί να έχετε μαζί αυτό, που -ούτως ή άλλως- σπάνια αποχωρίζεστε, το smartphone σας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ