2023-09-15 08:17:00
Φωτογραφία για Tech προστασία μέσω smartphone από τις φυσικές καταστροφές

 



Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές θα κάνουν όλο και συχνότερα την εμφάνιση τους, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταστροφική πυρκαγιά στο νησί Μάουι της Χαβάης τον Αύγουστο, που έγινε η πιο θανατηφόρα φωτιά στις ΗΠΑ για πάνω από έναν αιώνα, αλλά και οι καταστροφικές πλημμύρες στην Κεντρική Ελλάδα με επίκεντρο τη Θεσσαλία.

Όταν συμβαίνουν τέτοια καταστροφικά φαινόμενα, η παροχή ρεύματος και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας συχνά δεν λειτουργούν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι οι συσκευές μας δεν είναι χρήσιμες.



Άρθρο που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal, αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία μπορούν να λάβουν οι πολίτες για να είναι η τεχνολογία γενικότερα, το κινητό μας τηλέφωνο ειδικότερα, αρωγός στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ο πολίτης καλύτερα προετοιμασμένος πριν από το «ξέσπασμα» ενός ακραίου καιρικού φαινομένου.



Φορτίστε τις συσκευές σας

Συμπεριλάβετε εφεδρικές μπαταρίες, φακούς και ραδιόφωνα σε ένα κουτί «έκτακτης ανάγκης», επισημαίνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ.



Κρατήστε τις συσκευές σας συνδεδεμένες στην πρίζα κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, ώστε να είναι πλήρως φορτισμένες σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, σημαντικό είναι να φορτίσετε τυχόν power banks που διαθέτετε ως εφεδρική πηγή τροφοδοσίας των συσκευών σας.



Εξίσου σημαντικό προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών σας, είναι να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που προσφέρονται στα iPhones και τα τηλέφωνα Android. Με τη λειτουργία αυτή, η οθόνη σβήνει γρηγορότερα, περιορίζονται οι υπόλοιπες λειτουργίες της συσκευής, οπότε και καταναλώνεται λιγότερη μπαταρία. Σημασία έχει επίσης η συσκευή του τηλεφώνου να διατηρείται μακριά από τη θερμότητα όσο το δυνατόν περισσότερο.



Παραμείνετε συνδεδεμένοι

Εάν η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας και η παροχή ρεύματος διακόπτονται συνέχεια κατά τη διάρκεια ή μετά από μια καταιγίδα, υπάρχει η δυνατότητα να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Wi-Fi του σπιτιού σας για να στέλνετε μηνύματα και να καλείτε άλλους. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι το modem να είναι συνδεδεμένο με μια εξωτερική εφεδρική μπαταρία.

Σημειώνεται ότι όσοι διαθέτουν iPhone 14 μπορούν χρησιμοποιούν την υπηρεσία SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου της Apple για να επικοινωνούν με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Οι άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο σε απομακρυσμένες τοποθεσίες ή θέλουν να έχουν εφεδρικές ικανότητες δορυφορικής επικοινωνίας μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας εξειδικευμένης υπηρεσίας δορυφορικών μηνυμάτων. Η Garmin και η Motorola κατασκευάζουν τέτοιες συσκευές.

Παρακολουθήστε τι συμβαίνει

Ακόμα και αν είστε εγκλωβισμένοι σε εσωτερικούς χώρους, ενώ έξω συντελείται μια φυσική καταστροφή, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει γύρω σας, ειδικά όσο το φαινόμενο εξελίσσεται.

Τονίζεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλείτε συγγενείς και φίλους, όταν καλείτε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αν τους ορίσετε ως επαφές έκτακτης ανάγκης.

Στα iPhones, ανοίξτε την εφαρμογή «Υγεία», πατήστε την εικόνα του προφίλ σας και, στη συνέχεια, πατήστε «Ιατρική ταυτότητα». Πατήστε «Επεξεργασία» και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε στο σημείο «Επαφές έκτακτης ανάγκης» και πατήστε το πράσινο κουμπί + για να προσθέσετε κάποιον νέο στις επαφές. Επιλέξτε ποιον θέλετε να προσθέσετε από τις «Επαφές», καθορίστε τη σχέση του ατόμου με εσάς και, στη συνέχεια, πατήστε «Τέλος» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Οι χρήστες συσκευών Android μπορούν να το ρυθμίσουν αυτό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Προσωπική ασφάλεια» της Google. Ωστόσο αυτή η ρύθμιση μπορεί να μην είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές Android.

Τονίζεται ότι υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία διαθέσιμα για να ελεγχθεί ακόμα και η ποιότητα του αέρα, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής «Χάρτες»  της Google και της ενσωματωμένης εφαρμογής «Weather» της Apple.εφαρμογή.

πηγη;  powergame.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ