2017-12-26 23:29:32
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Κίνδυνος - θάνατος τα πρόβατα στην περιμετρική [photos+video]
Η εικόνα δεν είναι ασυνήθιστη για όσους διασχίζουν συχνά την περιμετρική στο Αγρίνιο..Έναν δρόμο που τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη τι μπορεί να σημαίνουν τα πρόβατα πάνω στο οδόστρωμα.

Πολλές φορές οδηγοί ¨πέφτουν¨ πάνω σε κοπάδι από πρόβατα, αφού ο ιδιοκτήτης τους τα αφήνει να περιφέρονται σε μια περιοχή κατοικημένη δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία και μάλιστα πάνω σε στροφές. Τα πρόβατα όπως βλέπετε και στο βίντεο, ήταν αναμενόμενο, σάστιζαν με τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ ο ιδιοκτήτης -κτηνοτρόφος, μάλλον δεν είχε σπουδαιολογήσει τον ενδεχόμενο κίνδυνο τόσο για τους περαστικούς οδηγούς, όσο και για τα ζώα του!

Επειδή όμως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οι καταγγελίες στο agriniosite.gr είναι αρκετές επιβάλλεται να σταματήσει αυτή η κατάσταση η οποία έχει γίνει «πονοκέφαλος» για τους κατοίκους της περιοχής και διερχόμενους και γιατί φυσικά αποτελεί κίνδυνο θάνατο! Βέβαια το δυσάρεστο είναι πως δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση αυτή που παρουσιάζουμε.
. Σε πολλές ακόμη περιοχές ( πρόβατα, κατσίκες κ.τλ) κυκλοφορούν ελεύθερα και πέρα από τον κίνδυνο ατυχήματος προκαλούν και καταστροφές σε περιουσίες..Το συγκεκριμένο θέμα που φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας δεν ξέρουμε πόσο άπτεται των αστυνομικών αρχών όμως είναι θέμα το οποίο θα έπρεπε να απασχολήσει το δήμο Αγρινίου και την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό . Έργο της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση του προγράμματος ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 παρ. 8 του Ν. 4056/2012. Η επιτροπή επίσης βεβαιώνει τα πρόστιμα του άρθρου 17, παρ. 9 του Ν. 4056/2012 ‘στον ιδιοκτήτη ανεπιτήρητου παραγωγικού ζώου που ταυτοποιείται από την σήμανσή του, επιβάλλονται πρόστιμα 50 ευρώ ανά ζώο για αιγοπρόβατα και 150 ευρώ ανά ζώο για βοοειδή’. Μάλιστα το θέμα αυτό απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου το Φεβρουάριο του 2017 όπου εγκρίθηκε πέρα από συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ομόφωνα «το πρόγραμμα διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων και έγκριση ανάθεσης σε τρίτο»

 Όμως έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του δήμου Αγρινίου, σε ποιον έχει ανατεθεί και το σημαντικότερο που μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά!
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ