2017-12-31 23:00:16
Φωτογραφία για Ο κόσμος του David LaChapelle σε δύο νέα βιβλία
Μπορεί να θεώρησε ότι αποσύρθηκε από τη ζωή στις μεγαλουπόλεις, αλλά τελικά επέστρεψε. Το 2006 ο Αμερικανός φωτογράφος τέχνης, μόδας και διασημοτήτων, David LaChapelle γνωστός για τις υψηλής αισθητικής, υπερκορεσμένες σε χρώμα, φωτεινές, δραματικές, όμορφες και γκροτέσκο φωτογραφίες του σχεδιάζει να βάλει κάτω τη φωτογραφική μηχανή του για πάντα.

Ο «Φελίνι της φωτογραφίας» όπως τον αποκαλούν αποφάσισε να αποκτήσει ένα αγρόκτημα στη Χαβάη για να εκτρέφει οικόσιτα ζώα και να καλλιεργεί φρούτα και λαχανικά. Είχε αγοράσει τη γη -μια πρώην αποικία γυμνιστών σε ένα απομακρυσμένο δάσος του Μάουι- και επί έξι μήνες εργαζόταν για την αναμόρφωση του χώρου, όταν μια γερμανική γκαλερί τον κάλεσε να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά.

«Δεν φωτογραφίζω διασημότητες, όχι πια», θυμάται ο David LaChapelle να τους λέει. Προς έκπληξή του, η Jablonka Gallery ήθελε να παρουσιάσει μια έκθεση με διαφορετικά έργα το LaChapelle, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας τέχνης, την οποία νόμιζε ότι κανένας στον κόσμο της τέχνης δεν θα ήθελε από έναν άνθρωπο που έχτισε καριέρα από διαφημίσεις, μουσικά βίντεο, θεατρικές παραγωγές και το χορευτικό ντοκιμαντέρ Rize το 2005.


Ο David LaChapelle ανάπτυξε ένα ξεχωριστό στιλ, γεμάτο γοητεία, παρακμή και φαντασία, συχνά σχεδιάζοντας μπαρόκ σκηνικά και στεφανώνοντας τους διάσημους που φωτογράφιζε με τα θρησκευτικά σύμβολα.

Ο David αποφάσισε να δημοσιεύσει σε νέο βιβλίο κάποια από τα τελευταία του έργα. Αλλά όταν οι ασκούμενοι στο studio του στο Λος Άντζελες άρχισαν να αναζητούν τις φωτογραφίες του από το 1980, συμπεριέλαβε και μερικές από αυτές. Το αποτέλεσμα είναι ένα δίτομο έργο που εκδόθηκε από τον Taschen, με περίπου 400 φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Ο τόμος «Lost + Found», ο οποίος περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη σειρά «Earth Laughs In Flowers» καθώς και πορτρέτα των Χίλαρι Κλίντον, Ντέιβιντ Μπόουι, Κιθ Ρίτσαρντς, Κέτι Πέρι, Ριάνα, Φάρελ Ουίλιαμς, Ούμα Θέρμαν, Έιμι Γουάινχαουζ, Κάνιε Γουέστ και Καρντάσιανς αναπαριστά τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ο τόμος «Good News» με φωτογραφίες των Tupac Shakur, Μάικλ Τζάκσον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ, καθώς και πολλές εικόνες με έντονη τη θρησκευτική εικονογραφία, έχει σκοπό να απεικονίσει το πού μπορούμε να φτάσουμε.
grxpress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξεπροβοδίζοντας το 2017
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξεπροβοδίζοντας το 2017
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ