2018-01-02 07:11:29
Φωτογραφία για Το ψήσιμο των κρεατικών σε 7 βήματα
Στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς συνήθως πρωταγωνιστής είναι το κρέας, με εξαίρεση βέβαια τα σπίτια των χορτοφάγων. Γαλοπούλα, γουρουνόπουλο, κοτόπουλο ή  αρνί, ό,τι κι αν έχετε επιλέξει για τα εορταστικά σας πιάτα, το μυστικό της νοστιμιάς των κρεάτων βρίσκεται στο μαρινάρισμα και το σωστό τους ψήσιμο. Συγκεντρώσαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε 7 μυστικά που θα εγγυηθούν τη νοστιμιά των κρεατικών σας σας.

Το α και το ω για το ψήσιμο των κρεατικών είναι το μαρινάρισμα. Διαλέξτε την κατάλληλη μαρινάτα που θα νοστιμίσει το ψητό σας, ανάλογα με το είδος του κρέατος ή τη συνταγή.

Μπορείτε να αρωματίσετε τα ψητά σας αν ρίξετε στο ταψί ένα κλωνάρι θυμάρι ή κάποιο άλλο μυρωδικό.

Τα μικρότερα κομμάτια και ειδικά οι μπριζόλες πρέπει να χτυπιούνται καλά πριν από το ψήσιμο για να μαλακώσουν. Πρέπει να είναι καλοπλυμένα αλλά απόλυτα στεγνά όταν μπαίνουν στο φούρνο για να μην κολλήσουν.

Μην ξεχνάτε να αλοίφετε το κρέας με λάδι ή με τη μαρινάτα.

Για να διαπιστώσετε αν έχει ψηθεί καλά το κρέας χαράξτε το κοντά στο κόκκαλο με ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει κόκκινος χυμός θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Αν ο χυμός είναι σκούρος έχει ψηθεί καλά.

Προσέξτε την ένταση του φούρνου κι αν είναι δυνατή τοποθετήστε στη μέση τη σχάρα ή τη σούβλα για να μην αρπάξει το κρέας.

Τα ψητά που μαγειρεύονται σε κλειστή γάστρα – πήλινη ή μεταλλική – γίνονται πιο ζουμερά. Λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο ξεσκεπάστε τα για να ξεροψηθούν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ