2012-05-28 00:01:19
Φωτογραφία για Σαν σήμερα: Η πρώτη λεωφορειοπειρατεία, με 1 νεκρό
Πριν από 13 χρόνια, με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθούσε την την πρώτη λεωφορειοπειρατεία σε ελληνικό έδαφος, σε ζωνταντή σύνδεση, όπως μεταδόθηκε σχεδόν λεπτό προς λεπτό από τα ελληνικά μέσα. Διαβάστε στο planet-greece τι είχε συμβεί τότε Ο 25χρονος Φλαμούρ Πίσλι κατέλαβε υπό την απειλή όπλων το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο και οδήγησε στην Αλβανία.

Ήταν 29 Μαϊου 1999. Ο 25χρονος, οργισμένος επειδή –όπως υποστήριζε- είχε κατηγορηθεί άδικα για κατοχή τριών όπλων, κατέλαβε στην περιοχή Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης το λεωφορείο, κρατώντας ομήρους επιβάτες του. Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, χρησιμοποιώντας κινητό επιβάτιδας και ζήτησε λύτρα 50 εκατομμυρίων δρχ., τα τρια Καλάσνικοφ για τα οποία είχε κατηγορηθεί, καθώς και ασφαλή μετάβαση στην πατρίδα του. Η σαστισμένη αστυνομία δέχτηκε, αδυνατώντας να χειριστεί την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Κι από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε μια τρελή πορεία τόσο του λεωφορείου στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την Αλβανία, αλλά και των ελληνικών ΜΜΕ, καθώς ο οπλισμένος δράστης προσεγγιζόταν από τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφους. Το λεωφορείο πέρασε από το Κάτω Σχολάρι, τη Θέρμη Θεσσαλονίκης και πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα ανενόχλητο.


Κι εκεί, στην αλβανική περιοχή Ελμπασάν, η όλη περιπέτεια είχε τραγική κατάληξη: κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης των 9 ομήρων η αλβανική αστυνομία από ασυνεννοησία σκότωσε τον νεαρό Γιώργο Κουλούρη από το Κάτω Σχολάρι, ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ