2012-05-28 01:20:03
Φωτογραφία για Δήλωση βόμβα Γρηγοράκου! Έτοιμος να διευκολύνει τον Βενιζέλο στις λίστες και να αποχωρήσει!
“ Σενάριο επανάκτησης της 2ης έδρας από τη ΝΔ στη Λακωνία. Ποιος θα πάρει το δακτυλίδι από τον Γρηγοράκο: Αντωνάκος ή Κοντογιαννάτος; ” Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος «κάνει την ανάγκη φιλοτιμία» και «ανοίγει την πόρτα» του ΠαΣοΚ Λακωνίας στους νεότερους.

Με μια δήλωση βόμβα για τα πολιτικά δρώμενα ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος «δείχνει» το δρόμο σε όλα τα στελέχη«παλαιάς κοπής» του ΠαΣοΚ. Με στόχο την ανανέωση αλλά και την ενδυνάμωση του Κινήματος προτείνει τα παλαιά στελέχη που διαχειρίστηκαν εξουσία και κούρασαν τον λαό να αποτραβηχτούν από τις εκλογικές λίστες της 17ης Ιουνίου «ανοίγοντας» έτσι τον δρόμο στα νέα πρόσωπα που ακολουθούν. Μάλιστα δεν διστάζει να καλέσει και αυτόν ακόμα τον Γιώργο Παπανδρέου να διευκολύνει τον Πρόεδρο του Πα.Σο.Κ. Ευ. Βενιζέλο απελευθερώνοντας την θέση του στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας που πολιτεύεται.

Μέσω του αθηναϊκού τύπου, σήμερα, ο Λεωνίδας Γηργοράκος, με τη φράση «μια γενιά στελεχών στο ΠαΣοΚ έχει κάνει τον κύκλο της» προτείνει την αποστρατεία της Κυβερνητικής φρουράς του ΠαΣοΚ, χωρίς να αποκλείει τον εαυτό του Δηλώνει πρόθυμος να συμμετέχει και ο ίδιος στην προσπάθεια ανανέωσης αφού συμπεριλαμβάνει τον εαυτόν του σε εκείνους που «πλήρωσαν» στις εκλογές της 6ης Μαίου τη φθορά της εξουσίας
. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αποδεκατίστηκε σε ψήφους αφού από τις 16.000 περίπου που είχε έλαβε μόνο 6.000 ψήφους χωρίς ισχυρούς αντιπάλους.

«Όλοι – και ο Γιώργος Παπανδρέου – θα πρέπει να διευκολύνουν τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και για τα άλλα ψηφοδέλτια. Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να ενισχυθούν οι λίστες. Δεν πρέπει να κινηθούμε με βάση τις εσωκομματικές ισορροπίες αλλά με βάση το συμφέρον της παράταξης. Εξάλλου, η παρουσία στα ψηφοδέλτια κάποιων που είχαν διαχειριστεί εξουσία πιστεύω ότι μας κόστισε στις εκλογές της 7ης Μαίου.

Όταν είσαι αρχηγός κόμματος και θέλεις να αλλάξεις κάτι, θυσιάζεις και ορισμ΄λενα πράγματα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Οφείλουμε να ανανεωθούμε και σε ιδέες και σε πρόσωπα. Και δεν εννοώ η επιλογή αυτή να γίνει με ηλικιακά κριτήρια, αλλά με την απόδοση που είχαν στη μακρόχρονη παρουσία τους σε κυβερνητικά αξιώματα. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτή την πρόταση. Η εμπειρία τους μπορεί να είναι χρήσιμη σε κομματικές θέσεις. Όμως δεν πρέπει να βγαίνουν στην πρώτη γραμμή, διότι πολλοί από εμάς έχουν κουράσει τους πολίτες»

Η συγκεκριμένη δήλωση– θέση του Λεωνίδα Γρηγοράκου αναμένεται να δημιουργήσει «ντόμινο» εξελίξεων από την στιγμή που θα την υποστηρίξει ο ίδιος και αν το μιμηθούν και συνάδελφοί του στο ΠαΣοΚ.

Αν αναλύσουμε πολιτικά την πρόθεση του Λεωνίδα Γρηγοράκου θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια σοφή πολιτική κίνηση αφού:

- «Κάνει την ανάγκη ( για ανανέωση), φιλοτιμία…»

- Αν παραμείνει στη λίστα του ΠαΣοΚ στη Λακωνία θα χρεωθεί την διαφαινόμενη περεταίρω πτώση του ΠαΣοΚ στον Νομό Λακωνίας.

- Αν παραμείνει στην θέση 1 της λίστας θα είναι η αιτία το ΠαΣοΚ να απολέσει προς ΝΔ και προς ΣΥΡΙΖΑ πολλούς ψηφοφόρους που δύσκολα θα ανακτήσει στο μέλλον το ΠαΣοΚ ως τρίτη δύναμη του Κοινοβουλίου.

- Με την αποδέσμευση της θέσης του στη λίστα δίνει την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο από τις τάξεις του ΠαΣοΚ, που δεν έχει φθαρεί από την διαχείριση της εξουσίας, να αναδειχθεί αλλά και να προσεγγίσει ψηφοφόρους που αναζητούν την ανανέωση αλλά δεν την έχουν βρει μέχρι στιγμής στο ΠαΣοΚ Λακωνίας. Αν αυτό το πρόσωπο θα είναι ο Αντωνάκος ή ο Κοντογιαννάτος έχει ενδιαφέρον.

- Αν μάλιστα η αποχώρηση Γρηγοράκου αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί προϊόν συμφωνίας για μια θέση σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή άλλη πολιτική συναλλαγή τότε θα επηρεάσει, σε κάποιο βαθμό, τα δεδομένα σήμερα στη Λακωνία.

- Η πρόταση Γρηγοράκου, λένε παρατηρητές των εξελίξεων ότι, έχει έναν δυνητικό – έξυπνο χαρακτήρα αφού θα πρέπει να προηγηθεί μια ανάλογη κίνηση στελεχών όπως ο Γιώργος Παπανδρέου έτσι ώστε να τους ακολουθήσουν και άλλοι. Ειδάλλως δεν θα έχει νόημα η Λακωνική μόνον αλλαγή…

Σε κάθε περίπτωση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είτε ως Νο2 της λίστας είτε αποχωρώντας θα πρέπει να στηρίξει το ψηφοδέλτιο - λ ίστα στο Νομό έχοντας πλέον τον αέρα του πρωτοπόρου της ανανέωσης. Πρέπει δε να στηρίξει διότι τα πράγματα δεν θα είναι ούτε απλά ούτε εύκολα. Γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε έναν ότι η δύναμη του ΠαΣοΚ στις εκλογές της 6ης Μαίου σε μεγάλο βαθμό ήταν προσωπικοί του ψήφοι.

Οι εξελίξεις τόσο στη Λακωνία όσο κι ευρύτερα αποκτούν ενδιαφέρον αφού η ΝΔ μπορεί έτσι να ελπίζει, βάσιμα, στην επανάκτηση της 2ης έδρας στη Λακωνία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να εισπράξει διαρροές από τους ψηφοφόρους Γρηγοράκου.

Με την ευχή των πιστών αλλά απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ, η δήλωση Γρηγοράκου να μην είναι μια τροχιοδεικτική βολή με στόχο μόνο τον Παπανδρέου και 5-6 στελέχη εξουσίας του ΠαΣοΚ, περιμένουν να την υποστηρίξει ως πρόταση – πρόκληση του κάνοντας το πρώτο βήμα από τη Λακωνία. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να «γυρίσει μπούμερανγκ» με ολέθρια, πλέον, αποτελέσματα.

notospress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ