2012-05-28 01:23:19
Φωτογραφία για Τι είπαν οι κουμπάροι στη συνέντευξη τύπου
Στο...δίκαιο της νίκης του Ολυμπιακού συμφώνησαν Ιβκοβιτς και Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον τρίτο τελικό των πλέι οφ. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισε σημαντικό παράγοντα το νεαρό της ηλικίας των παικτών του, ενώ παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά στον τίτλο Ντούσαν Ίβκοβιτς

«Όπως είχα ξαναπεί, το κάθε ματς της σειράς είναι εντελώς διαφορετικό. Σήμερα πετύχαμε γρήγορο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ. Είχαμε μόλις 3 λάθη, ενώ μοιράσαμε 10 ασίστ. Χάσαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωση μας στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, κυρίως διότι δεν πήραμε τα ριμπάουντ. Με μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, τόσο καλή και δυνατή, δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε μία στιγμή», τόνισε ο Ίβκοβιτς και πρόσθεσε: «Νικήσαμε δίκαια. Θέλει πολλή προσοχή την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και τώρα είμαστε μάλλον λίγο πιο κοντά στον τίτλο. Ο βασικός παράγοντας για τη νίκη ήταν ότι είμαστε μία νεότερη ομάδα, που ήθελε και ήξερε να παίξει γρήγορα. Επίσης πήραμε μεγάλη βοήθεια κι από τον Λο, που δεν τον είχαμε στα πρώτα δύο ματς. Ήταν δύσκολο για τους Μάντζαρη και Κατσίβελη, δύο νέα παιδιά, να παίζουν βασικοί με αντίπαλο τον Διαμαντίδη και τους άλλους παίκτες με τόση εμπειρία που διαθέτει ο Παναθηναϊκός».


Ο Έισι Λο εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου: «Γνωρίζαμε ότι όποια ομάδα θα νικούσε σήμερα θα βρισκόταν πιο κοντά στον τίτλο. Εμείς θέλαμε να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ. Κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο, οι αντίπαλοί μας προσπάθησαν στην 3η περίοδο να γυρίσουν το παιχνίδι, όμως ήμασταν δυνατοί και δεν τα κατάφεραν. Πάμε στο ΟΑΚΑ, που εκεί θα έχουν τη βοήθεια του κόσμου τους. Θα είναι επίσης σημαντικό παιχνίδι και εξίσου δύσκολο».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Δεν έψαξε δικαιολογίες ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για την ήττα του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τον Σέρβο προπονητή η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που επικράτησε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη του. Αρχίσαμε πολύ άσχημα το ματς και με εξαίρεση την αρχή του 3ου δεκαλέπτου, δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Ένα στοιχείο που μπορεί να μας μαρτυρήσει ότι ο Ολυμπαικός ήταν πιο επιβλητικός ήταν τα 13 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι παίκτες του, όταν εμείς είχαμε 9 αμυντικά. Όταν προσθέσουμε και το στοιχείο των 12 λαθών που κάναμε, χωρίς κανένα κλέψιμο, καταλαβαίνετε τι έγινε στο δικό μας παιχνίδι. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη δίκαιη νίκη».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής συμφώνησε με τον προπονητή του ότι το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς: «Ήμασταν πολύ μαλθακοί στο ξεκίνημα του αγώνα. Έτσι, ο Ολυμπιακός βρέθηκε από πολύ νωρίς με μεγάλη διαφορά κι εμείς δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο να αντιδράσουμε στην καλή του απόδοση. Πάμε τώρα στο ΟΑΚΑ με διαφορετική νοοτροπία, να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να ισοφαρίσουμε σε 2-2».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ