2018-01-09 06:00:08
Φωτογραφία για Kirk Douglas: Ρίγη συγκίνησης και αποθέωση για τον υπεραιωνόβιο ηθοποιό στις Χρυσές Σφαίρες!
Μπορεί η Oprah Winfrey να έκλεψε τις εντυπώσεις με το λόγο που έδωσε στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, όμως με την παρουσία του και μόνο, ο Kirk Douglas προκάλεσε αίσθηση.

Στα 101 του χρόνια, ο βετεράνος ηθοποιός ανέβηκε σε ειδικό αμαξίδιο στη σκηνή της τελετής, μαζί με τη νύφη του. Η Catherine Zeta Jones και ο πεθερός της καλέστηκαν να παρουσιάσουν το βραβείο του Καλύτερου Σεναρίου. 

Η στιγμή της εμφάνισής του λοιπόν συνοδεύτηκε με αποθέωση και standing ovation από το κοινό που έδωσε το παρών στη βραδιά.

«Το 1991, ο πεθερός μου, αυτός ο ζωντανός θρύλος του Χόλυγουντ, ο Kirk, αναγνωρίστηκε από τη Συντεχνία των Συγγραφέων της Αμερικής, για τον ρόλο του στο να τεθεί ένα τέλος στη Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ», σημείωσε η Jones. Η Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ ήταν ένας άτυπος κατάλογος που κυκλοφορούσε στις κινηματογραφικές εταιρείες του Χόλυγουντ κατά τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, προγράφοντας καλλιτέχνες που θεωρούνταν μέλη ή επιρροές του Κομμουνιστικού Κόμματος. Όσοι συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο αποκλείονταν από κάθε εργασία στον κινηματογράφο και αρκετά θέατρα των ΗΠΑ, οδηγούμενοι στην επαγγελματική και προσωπική εξόντωση.


H Zeta Jones υπενθύμισε στο κοινό πως ο Kirk Douglas προσέλαβε τον συγγραφέα Dalton Trumbo για να γράψει το σενάριο της επικής πλέον ταινίας, Spartacus, ενώ επέμενε να παρουσιαστεί το όνομα του ως «συγγραφέας».

Ο ίδιος ο Kirk Douglas απάντησε στα λόγια της νύφης του, σχολιάζοντας: «Catherine, τα είπες όλα. Θα εκφωνούσα λόγο, αλλά δεν θέλω να τον πω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ακολουθήσω μετά από σένα».

Στη συνέχεια οι δυο τους παρουσίασαν τις υποψηφιότητες.
grxpress
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ