2018-01-09 13:21:31
Φωτογραφία για Ο Μιχαλολιάκος αναζητεί έναν «αυτοφωράκια»
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τον νεολογισμό «αυτοφωράκιας» από τη χρήση του σε ποινικές υποθέσεις της νύχτας. Ο όρος περιγράφει το άτομο που παρουσιάζεται ως δήθεν υπεύθυνος νυχτερινού κέντρου ώστε σε περιπτώσεις αυτόφωρης δίωξης να κλειστεί προσωρινά στο κρατητήριο, αντί του πραγματικού υπευθύνου.

Και νά τώρα που μαθαίνουμε ότι υπάρχει ολόκληρο «κόμμα» το οποίο λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται βέβαια για τη Χρυσή Αυγή, της οποίας η ηγεσία δηλώνει παντελώς άσχετη με την επίσημη ιστοσελίδα της και υποδεικνύει ένα κατώτερο στέλεχος ως ιδιοκτήτη και υπεύθυνο για το περιεχόμενό της!

Στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμηση

Οι εξωφρενικοί αυτοί ισχυρισμοί αναμένεται να αναπτυχθούν μεθαύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, από τον Ν. Μιχαλολιάκο και τον Ηλ. Κασιδιάρη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου θα εκδικαστεί η μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμηση το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Σταύρου.


Ο δικηγόρος Ηλίας Σταύρου υπήρξε μέλος της οργάνωσης από το 2005 μέχρι και το 2013. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Ημαθία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε από τον Μιχαλολιάκο στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης του. Από τη θέση αυτή αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2013 για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, από το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου είχε διαπιστώσει την εγκληματική δράση της οργάνωσης και είχε προσπαθήσει να απεμπλακεί.

Μάλιστα τον Ιούνιο του 2014 είχε καταθέσει στις ανακρίτριες που ερευνούσαν την υπόθεση όσα στοιχεία διέθετε για την «εγκληματική συμμορία», όπως την αποκάλεσε. Η οργάνωση απάντησε με δύο διαδοχικά ανυπόγραφα κείμενα στις 18 και στις 19.6.2014, στα οποία αποδίδονται στον Σταύρου εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμοί για την προσωπικότητά του, την ηθική του υπόσταση και κυρίως για την ψυχική του υγεία.

Ο πρώην χρυσαυγίτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αγωγή και μήνυση εναντίον του κόμματος Χρυσή Αυγή, του αρχηγού Μιχαλολιάκου και του υπεύθυνου Τύπου Κασιδιάρη. Για να αποφύγει την καταδίκη, η Χρυσή Αυγή ως κόμμα και τα δυο ηγετικά της στελέχη κατέφυγαν σ’ αυτό που κάνουν πάντα: είπαν ότι ούτε το «κόμμα» ούτε οι δυο τους έχουν σχέση με την ιστοσελίδα. Παραθέτουμε το απόσπασμα από το επίσημο κείμενο που κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών:

«Ο ενάγων ισχυρίζεται (παραβιάζοντας παγκοσμίως γνωστά θέματα αναφορικά με τις ιστοσελίδες και τη διαχείρισή τους) ότι η ιστοσελίδα αποτελεί ιδιοκτησία της Χρυσής Αυγής και ότι κύριοι υπεύθυνοι για τις θέσεις του εν λόγω κόμματος αλλά και για τη δημοσιοποίηση των θέσεων στο κοινό είναι αφενός ο γεν. γραμματέας της Νικόλαος Μιχαλολιάκος και αφετέρου ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης. Οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι πλήρως ψευδείς και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι η ιστοσελίδα με στοιχεία “xrysaygh.com”, η οποία λειτουργεί μέσω server στο εξωτερικό (προκειμένου να αποφεύγει τις συχνές “κυβερνοεπιθέσεις” που την καθιστούσαν στο παρελθόν ανενεργή), έχει ως ιδιοκτήτη τον Δημήτριο Βογιατζή, ο οποίος διαθέτει εταιρία ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Καβάλα και συνεργάζεται με το κόμμα. Δηλαδή η ιδιοκτησία της σελίδας δεν ανήκει στον πολιτικό σχηματισμό, αλλά στον ανωτέρω επαγγελματία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η εβδομαδιαία εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”, που ασφαλώς εκφράζει και αυτή τις θέσεις του κινήματος, εκδίδεται όχι από το κόμμα αλλά από συγκεκριμένο εκδότη. Με άλλα λόγια, ο ενάγων, προκειμένου να είναι νομιμοποιημένη παθητικά η αγωγή του, θα έπρεπε να τη στρέψει όχι κατά του κόμματος που δεν έχει την ιδιοκτησία, αλλά κατά του ιστοτόπου με στοιχεία “xrysaygh.com”, αναζητώντας από τον server τις σχετικές πληροφορίες, που άλλωστε αναγράφονται ευκρινώς στη βάση της ιστοσελίδας».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπέβαλε παραίτηση...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπέβαλε παραίτηση...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ