2018-01-09 13:37:17
Φωτογραφία για Φορτηγό πλοίο κόλλησε λόγω πάγου στο St. Lawrence
Το φορτηγό πλοίο Federal Biscay κόλλησε από την περασμένη Τρίτη λόγω πάγου στο Θυρόφραγμα Snell στην μεριά της θαλάσσιας οδού του St. Lawrence που υπάγεται στις ΗΠΑ. Λόγω του συμβάντος έχουν προκληθεί προβλήματα στη ναυσιπλοϊα.

Η Saint Lawrence Seaway Development Corp. δήλωσε πως γίνονται προσπάθειες να λιώσει ο πάγος με ατμό ώστε να ξεκολλήσει το χωρητικότητας 35.000 dwt πλοίο, ενώ έχουν προσέλθει και κάποια ρυμουλκά για βοήθεια.

Τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ διευκρινίζουν πως το Federal Biscay κόλλησε λόγω συσσώρευσης πάγου μεταξύ του κύτους του πλοίου και του τοίχου του θυροφράγματος.

Ο Andrew Bogora, εκπρόσωπος τύπου της St. Lawrence Seaway Management Corp. δήλωσε στο CBC πως“η συγκεκριμένη κατάσταση είναι πρωτοφανής για αυτήν την ημερολογιακή περίοδο”. Πρόσθεσε πως “η χρονική διάρκεια που αυτό το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στο θυρόφραγμα λόγω πάγου δείχνει πόσο ακραίος είναι ο καιρός.

Η θερμοκρασία στην κοντινή πόλη Cornwall του Οντάριο ήταν -20 βαθμοί Κελσίου, με μια ακόμα μεγαλύτερη πτώση στους -28 να αναμένεται το Σάββατο. Τέσσερα ακόμα πλοία περιμένουν να ανοίξουν τα θυροφράγματα ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πρόκειται για τα τελευταία πλοία που θα περάσουν αυτήν την ναυσιπλοϊκή περίοδο που κανονικά θα έκλεινε στις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα δεδομένα του AIS, στα πλοία συμπεριλαμβάνονται τα Beatrix, Billesborg και Pacific Huron.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ