2018-01-14 01:03:26
Φωτογραφία για Καταζητούμενος «νονός» της Γιακούζα συνελήφθη όταν τα τατουάζ του έγιναν viral
Ένα από τα μεγάλα ονόματα της διαβόητης ιαπωνικής μαφίας πιάστηκε τελικά στην Ταϊλάνδη πολύ πρόσφατα, όταν τα ολόσωμα... τατουάζ του, χαρακτηριστικά των μελών της Γιακούζα, έγιναν viral στο ίντερνετ.

Ο 74χρονος «νονός» Shigeharu Shirai βγήκε για ψώνια σε κεντρική αγορά κωμόπολης της Ταϊλάνδης, όπου και έγινε αντιληπτός, καθώς όλοι αναγνώριζαν πια τα τατουάζ του.

Ο Shirai ζούσε εδώ και χρόνια κρυμμένος, καθώς είχε προλάβει να διαφύγει τη σύλληψη από τις ιαπωνικές αρχές το 2003, όπου τον κατηγορούσαν για εμπλοκή του σε ένα αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στην Ταϊλάνδη κατέφτασε πιθανότατα το 2005, όπου παντρεύτηκε μια ντόπια και κρατούσε έκτοτε χαμηλό προφίλ, προσποιούμενος τον συνταξιούχο Ιάπωνα. Χρήματα του έφερναν δυο-τρεις φορές τον χρόνο κάτι ιάπωνες φίλοι του που τον επισκέπτονταν στην πολίχνη βόρεια της Μπανγκόκ, καθώς ο «νονός» παρέμενε ενεργός και πιο δυνατός από ποτέ.


Η σύλληψή του αποδεικνύει μια δύναμη ακόμα μεγαλύτερη από τη δική του, μια δύναμη που αποκαλούμε ίντερνετ. Βλέπετε τα τατουάζ του πανίσχυρου μαφιόζου φωτογραφήθηκαν από έναν διερχόμενο Ταϊλανδό, που δεν ήξερε φυσικά ποιος ήταν ο τύπος που έπαιζε μια παρτίδα ντάμας στον δρόμο, και τα ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα. Μέσα σε μερικές ώρες, τα μοιράστηκε ο κόσμος περισσότερες από 10.000 φορές.

Οι φωτογραφίες έδειχναν και το κομμένο μικρό δακτυλάκι του χεριού του, μια συνήθη τιμωρία της Γιακούζα για μικροαδικήματα των μελών της, όπως και τα χαρακτηριστικότατα τατουάζ του. Τα οποία είδε φυσικά και η ταϊλανδέζικη αστυνομία και βγήκε σιωπηλά στο κατόπι του, όταν οι ιάπωνες συνάδελφοί τους επιβεβαίωσαν πως ήταν όντως μέλος της μαφίας.

Οι Ταϊλανδοί τον συνέλαβαν επειδή δεν είχε μπει νόμιμα στη χώρα και θα τον εκδώσουν στην Ιαπωνία, όπου θα δικαστεί για την υπόθεση όπου καταζητούνταν. Οι αρχές της χώρας δήλωσαν πως ομολόγησε πως είναι αφεντικό της Γιακούζα, αρνήθηκε πάντως τις κατηγορίες για την εμπλοκή του στον φόνο αντίπαλων ιαπώνων κακοποιών Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ