2018-01-14 08:57:09
Φωτογραφία για Οι διαχειριστές της Φαβέλας για τις συλλήψεις των τεσσάρων


Ανακοίνωση για τις συλλήψεις των 4 ατόμων που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στον χώρο "Φαβέλα" στον Πειραιά εξέδωσαν οι διαχειριστές του χώρου. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο indymedia:

Κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα μετά την αποκάλυψη της πολιτικής ταυτότητας των δραστών της απόπειρας εμπρησμού του ε.κ.χ. Φαβέλα στις 29 Αυγούστου. Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές σε εμάς, ότι το εγχείρημα ενός Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου στον Πειραιά, θα αποτελούσε στόχο των εχθρών της ανθρώπινης κοινωνίας, των νεοναζί δολοφόνων, των οποίων ο βασικός φορέας, η χρυσή αυγή, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ως υπόδικη για πλήθος κακουργηματικών πράξεων, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Με τη χρυσή αυγή αποδυναμωμένη, δόθηκε το περιθώριο, πολύ πιθανόν και η οδηγία, στις υπόλοιπες ομάδες-παρεούλες του νεοναζιστικού χώρου, να αναλάβουν το «βρώμικο» ρόλο των ακτιβιστών «ριζοσπαστών» νεοναζί, πάντα στο σκοτάδι της νύχτας και ανώνυμα, χωρίς πολλές φορές να αναλαμβάνουν καν την ευθύνη, όπως συνέβη και με την επίθεση στη Φαβέλα
. Η θρασυδειλία τους είναι άλλωστε εμβληματική και βασικό χαρακτηριστικό του «καθαρόαιμου» ελληνικού DNA τους, όπως έχουν αποδείξει με τις δράσεις τους, οργανώσεις όπως οι «ανένταχτοι μαιανδριοι εθνικιστές», η «απέλλα» οι «Combat 18”, ή με όποιο άλλο γελοίο όνομα αυτοαποκαλούνται αυτές οι συγκινωνούσες νεοναζιστικές παρέες. Δράσεις στις οποίες συγκαταλέγονται δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες, απόπειρες εμπρησμού σε κινηματικούς χώρους και στέκια και μπόλικο σπρέι σε τοίχους.

Κανένα σοκ επίσης δεν προκαλούν τα ευρήματα της αστυνομίας στα σπίτια των δραστών, αφού επιβεβαιώνουν το εξαρχής δικό μας συμπέρασμα της πολύ καλής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ αυτών των ομάδων και της χρυσής αυγής. Άλλωστε ο ένας από τους 4 συλληφθέντες, ο κακοτέχνης της παρέας, υπήρξε γνωστό μέλος της χ.α, και πρωταγωνιστεί σε διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο, να εκδηλώνει τη νεοναζιστική του δράση.

Εμείς ως Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα, όλο αυτό το διάστημα από την επίθεση μέχρι της συλλήψεις, προφανώς δεν περιορίσαμε ούτε στο ελάχιστο τη δράση μας, αντιθέτως το εγχείρημα διαρκώς ενδυναμώνεται, προς την κατεύθυνση της εδραίωσης ενός ανοιχτού πεδίου αυτόνομης πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης στην περιοχή του Πειραιά. Στην πορεία αυτή, θα τοποθετούμαστε συνεχώς ενάντια στο ρατσισμό, την ομοφοβία, το φασισμό και το ναζισμό με τα μέσα που διαθέτουμε, που είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η αντι-ιεραρχία.

Οι 4 συλλήψεις των νεοναζί, ήταν πρωτοφανείς για το ελληνικό κράτος. Δεν είναι όμως πρωτοφανείς οι εκκενώσεις καταλήψεων και κοινωνικών χώρων, οι ποινικοποιήσεις της αντίστασης, της αλληλεγγύης και των ελευθεριακών πολιτικών φρονημάτων, που διαρκώς οξύνονται από την αριστερή κυβέρνηση σε συνέχεια της φασιστικής πολιτικής της δεξιάς του Σαμαρά και του Δένδια. Η υπερπροβολή του γεγονότος από τα συστημικά μίντια, δεν μπορεί να συγκαλύψει τις φασιστικές πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, πολιτικούς κρατούμενους, έχοντες και αιτούντες πολιτικό άσυλο, κατειλημμένους χώρους. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να πάψουν οι θριαμβολογίες από τους κυβερνώντες και να φροντίσουν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά από ελεύθερους χώρους και στέκια, αλλιώς θα μας βρουν όλους αντιμέτωπους.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ