2018-01-15 17:51:05
Φωτογραφία για Τι ισχύει με το επίδομα επικινδυνότητας των στελεχών που υπηρετούν σε μο­νάδες Ειδικών Επιχειρήσεων
Απαντήσεις για τα επιδόματα επικινδυνότητας των στελεχών που υπηρετούν σε μο­νάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενό­πλων Δυνάμεων έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευ­τής Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε κατηγορηματικά για τις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων ότι «δεν θίγεται το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, πλην των θεσμοθετημένων θέσεων στη Νήσο “Κ” και ορισμένων Μονάδων που έχουν υποστηρικτικό ρόλο στους Σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων και σε καμία περίπτωση οι αναφερόμενες ΔΥΚ, Ζ΄ ΜΑΚ και ΕΤΑ», προσθέτοντας όμως ότι «το προσωπικό που θα υποστεί περικοπές δεν εμπλέκεται ή δεν συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στη σχεδίαση και εκτέλεση αυτών».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, «σε κάθε περίπτωση, για την καταβολή των επιδομάτων επικινδυνότητας λαμβάνονται υπόψη αυστηρά οι επιχειρησιακές ανάγκες των Γενι­κών Επιτελείων ενώ ο εξορθολογισμός πραγματοποιήθηκε όπως προβλέπεται από τον Ν. 4472/17» και εξήγησε ότι «κα­τά την παρούσα περίοδο, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ, τελεί υπό επιτελική επεξεργασία η τροποποίηση της ως άνω κοινής υπουργικής απόφασης προκειμένου να διασφαλιστεί περαιτέ­ρω η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».


Αναφερόμενος στα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη μείωση ή κατάργηση των επιδομάτων επικινδυνότητας, αυτά προσδιορίστηκαν -όπως εξηγεί ο Πάνος Καμμένος- «με κύριο γνώμονα τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο στρατιωτικό προσωπικό και στην επιχειρησιακή αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, δεν ελήφθη υπόψη ο βαθμός των δικαιούχων στελεχών, αλλά η επιχειρησιακή αποστολή του Επιτελείου, της Υπηρεσίας ή της Μονάδας που αυτά υπηρε­τούν. Σχετικά με την προσδοκώμενη δημοσιονομική εξοικονόμηση, αυτή ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ ετησίως».

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-13/01/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τι απάντησε ο Καμμένος για μείωση δικαιούχων και περικοπές στα Επιδόματα Επικινδυνότητας στελεχών ΕΔ (ΕΓΓΡΑΦΟ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ