2018-01-16 12:31:36
Φωτογραφία για Ύποπτα σημάδια που δείχνουν πως το κινητό σου έχει χακαριστεί! Πώς θα προστατευτείς;
Αν έχεις την εντύπωση ότι το κινητό σου ανήκει στην ιδιωτική σου ζώνη, μάλλον κάνεις λάθος!

Δεν υπάρχει καμία συσκευή που δεν μπορεί να χακαριστεί! Για να μειώσεις τους πιθανούς κινδύνους, διάβασε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χακάρουν το κινητό σου, πώς να τους αναγνωρίσεις αλλά και πώς να προστατέψεις τη συσκευή σου από κακόβουλο λογισμικό.

Τρόποι παραβίασης του κινητού σου

Ο πιο εύκολος τρόπος να χακάρει κάποιος το κινητό σου είναι μέσα από εφαρμογές κατασκοπείας, όπως Spy Phone App, Spyzie και Spyera. Φρόντισε να προσέχεις τι κατεβάζεις!Μέσω ενός απροστάτευτου δικτύου Wi-Fi σε καφετέρια ή αεροδρόμιο. Ναι, είναι τόσο εύκολο! Με τα δημόσια Wi-Fi μοιράζεσαι τα πάντα με τους γύρω σου που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο με σένα, όσο τρομακτικό κι ακούγεται αυτό!Όταν φορτίζεις το κινητό σου μ’ ένα άγνωστο USB υπάρχει κίνδυνος όλα σου τα δεδομένα ν’ αποκαλυφθούν και να μεταφερθούν.Με SMS phising. Αυτό συμβαίνει όταν λαμβάνεις ένα μήνυμα μ’ ένα link που σου λέει ότι είναι για παράδειγμα η κατάσταση του τραπεζικού σου λογαριασμού. Εάν το κλικάρεις, κατεβαίνει το αρχείο και όλο σου το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στους χάκερς.


Πώς θα καταλάβεις ότι σ’ έχουν χακάρει;

Τελειώνει ξαφνικά η μπαταρία του κινητού σου πολύ γρήγορα. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν έχεις στο κινητό σου μια άγνωστη εφαρμογή.Η συσκευή σου ζεσταίνεται ακόμα κι όταν δεν την χρησιμοποιείς. Αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι ότι υπάρχει μια άγνωστη εφαρμογή που «τρέχει» στο background.Γίνεται επανεκκίνηση, απενεργοποίηση, κλήση αριθμών ή εκτέλεση εφαρμογών χωρίς να το έχεις ζητήσει εσύ. Εάν δεν είναι βλάβη του συστήματος, τότε είναι σημάδι ότι σ’ έχουν χακάρει.Υπάρχουν άγνωστοι αριθμοί στις πρόσφατες κλήσεις σου.Δεν μπορείς ν’ απενεργοποιήσεις το κινητό σου και αντ’ αυτού ξεκινούν να εκτελούνται διαφορετικές εφαρμογές.

Πώς να προστατευτείς;

Εάν λάβεις μήνυμα με URL και δεν γνωρίζεις τον αποστολέα, μην το ανοίξεις ποτέ!Αν φορτίζεις το κινητό σου σε άγνωστο υπολογιστή, επίλεξε το «μόνο φόρτιση».Μην χρησιμοποιείς τη δυνατότητα «remember passwords».Απενεργοποίησε την αυτόματη σύνδεση σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi.Μην πραγματοποιείς ηλεκτρονικές αγορές ή μεταφορές χρημάτων σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi.Πρόσεχε τις εφαρμογές που κατεβάζεις από το διαδίκτυο στο κινητό σου.Να κάνεις updatesστο κινητό σου, καθώς κάποιες από αυτές μπορούν να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα ή κενά ασφαλείας.Και φυσικά, βάλε κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό σου.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ