2018-01-16 12:32:19
Φωτογραφία για Βίτσας στον Realfm 97,8 για την Μεγαλοοικονόμου: Οι συνεργασίες γίνονται επί της πολιτικής πρακτικής
Για το πολυνομοσχέδιο, για την κ. Μεγαλοοικονόμου αλλά και το Σκοπιανό μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

"Ο κεντρικός στόχος της χώρας όπως το βλέπουμε εμείς είναι να φύγει από την μνημονιακή περίοδο και να δημιουργήσει μια βάση στην οποία πια θα μπορούμε μόνοι μας με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και να αποφασίζουμε και να προχωράμε. Άρα το χθεσινό, η ψήφιση στην ουσία τελειώνει μια φάση, τη φάση της τρίτης αξιολόγησης, απελευθερώνει κάποια χρήματα, αλλά μας βάζει και μία υποχρέωση. Να σκεφτούμε και να οργανώσουμε το τι κάνουμε στους επόμενους μήνες ως το τέλος Αυγούστου και τι κάνουμε από εκεί και πέρα, ώστε να υπάρχει μια ανάταξη" δήλωσε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό είπε "Η θέση μας και η θέση μου είναι ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας να λυθεί ένα ζήτημα που τυραννάει τα Βαλκάνια, κάτω από την λογική ότι πηγαίνουμε σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλους και μέσα σε μια λύση πακέτο, που αποκλείει αλυτρωτισμούς όχι μόνο με τα Σκόπια αλλά και με τα Βαλκάνια".


"Εμείς εκδηλώνουμε την πολιτική μας, ο κόσμος και οι βουλευτές το βλέπουν και αντίστοιχα αποφασίζουν. Βλέπω θετικά ότι η κ. Μεγαλοοικονόμου αποφάσισε να συνταχθεί σε αυτή την προσπάθεια ως συνεργαζόμενη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Την γνωρίζω, δεν την ξεχωρίζω από άλλους συναδέλφους που είναι στη Βουλή, κάνει μια προσπάθεια μεγάλη η κ. Μεγαλοοικονόμου. Οι συνεργασίες γίνονται επί του πρακτικού, μπορεί να είναι για ένα συγκεκριμένο διάστημα, οι άνθρωποι αλλάζουν κτλ. Οι συνεργασίες γίνονται επί της πολιτικής πρακτικής" τόνισε αναφορικά με την κ. Μεγαλοοικονόμου.

"Ακούμε μια εκπληκτική κριτική από τη Νέα Δημοκρατία, ότι δεν είστε και πολύ αριστεροί επειδή δεν είστε με τους φτωχούς. Αφού θεωρούν ότι κάνει τόσο καλά πράγματα η Αριστερά, γιατί αυτοί είναι Δεξιοί; Εμείς κάνουμε προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο. Είναι για εμάς ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Το να λέμε ότι παραδίδουμε τη χώρα σε κάποιους που δεν θα κάνουν αριστερά πράγματα ποτέ, και που δεν ενδιαφέρονται για τα κοινωνικά χαμηλότερα στρώματα, δεν είναι αριστερό. Κάνουμε πράγματα τα οποία θα φέρουν σε πολύ καλή θέση και την κοινωνία και την χώρα. Με αυτό τον τρόπο, στην παρούσα φάση εκδηλώνουμε την αριστεροσύνη μας χωρίς να ξεχνάμε ότι προσπαθούμε για κάτι περισσότερο" δήλωσε.

Αναφερθείς στη δήλωση του κ. Ζουράρι είπε "Θεωρώ ότι ο Ζουράρις με τον δικό του τρόπο έχει λειτουργήσει πολλά χρόνια στην Αριστερά. Ποτέ δεν θα έλεγα αυτό που είπε. Το είπε, παίρνει την ευθύνη του και το στηρίζει"

Ακούστε το ηχητικό:

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ