2018-01-19 03:35:01
Φωτογραφία για Ποιες υγιεινές τροφές δεν σας αφήνουν να χάσετε βάρος
Κάποιες από αυτές τις υγιεινές τροφές είναι το αβοκάντο, το φυστικοβούτυρο,

το χούμους, το λάδι καρύδας, τα αποξηραμένα φρούτα και η μαύρη σοκολάτα

Μετά τα Χριστούγεννα, είναι η περίοδος που οι περισσότεροι επιλέγουν να περιορίσουν τις διατροφικές παρασπονδίες και να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή. Σε αυτήν την περίπτωση είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε ότι δεν βοηθούν όλες οι υγιεινές τροφές στην καύση λίπους και στην απώλεια βάρους.

Όπως τονίζει η ειδική διατροφολόγος Nichola Ludlam - Raine στον «The Independent»: «Όλα μπορούν να θεωρηθούν "ανθυγιεινά" αν καταναλώνονται με υπερβολή, ακόμα και το νερό». Η ίδια εξήγησε ακόμα πως: «Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και φτωχές σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι τηγανιτές πατάτες, τα ντόνατς, η σοκολάτα και οι τούρτες σίγουρα πρέπει να θεωρούνται τροφές "ιδιαίτερων περιπτώσεων"», αλλά όταν μιλάμε για τροφές που είναι πλούσιες τόσο σε λιπαρά όσο και σε θρεπτικά συστατικά, τότε μπορούμε να τις καταναλώνουμε συχνότερα».


Στην κατανάλωση αυτων των τροφών, ωστόσο, θα πρέπει να θέτουμε κάποιο όριο και να προσέχουμε το μέγεθος της μερίδας μας, ανάλογα με την κάθε τροφή, το σωματικό μας βάρος και το κατά πόσο γυμναζόμαστε. Κάποιες από αυτές τις υγιεινές τροφές είναι το αβοκάντο, το φυστικοβούτυρο, το χούμους, το λάδι καρύδας, τα αποξηραμένα φρούτα και η μαύρη σοκολάτα.

Η Ludlam  - Raine υποστηρίζει πως οι παραπάνω τροφές είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τον οργανισμό μας, αλλά καθώς είναι πλούσιες σε λιπαρά θα πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ. Για την ακρίβεια η ποσότητα που προτείνει για κάποιες από αυτές τις τροφές είναι:

- Αβοκάντο: Μισό ή ένα ολόκληρο μικρού μεγέθους

- Χούμους: Δύο με τρεις κουταλιές της σούπας

- Φυστικοβούτυρο: Δυο κουταλιές της σούπας / 30 γρ.

- Φυστίκια: 25-30 γρ.

- Μαύρη σοκολάτα: 30-60 γρ.

- Αποξηραμένα φρούτα: 30 γρ.

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί πως το μέγεθος των μερίδων ορίζεται από το κατά πόσο γυμνάζεται το άτομο που τις καταναλώνει, καθώς περισσότερη άσκηση απαιτεί και μεγαλύτερο απόθεμα ενέργειας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ