2018-01-19 14:34:27
Φωτογραφία για Κύπρος: Που πάνε τα έσοδα απ’ τα πρόστιμα Τροχαίας;
Εκατοντάδες πρόστιμα «κόβει» καθημερινά η Τροχαία σε εκστρατείες της ανά το παγκύπριο, στο πλαίσιο συντονισμένων εκστρατειών είτε για αδικήματα που αφορούν μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ταχύτητα πάνω απ’ το όριο, είτε οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια.

Τα έσοδα, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι αυξημένα, αφού μόλις στα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Αστυνομία, μέσα σε μια εβδομάδα κατήγγειλε 2755 οδηγούς για ταχύτητα.

Τοπικές Αρχές λοιπόν και το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας είναι οι δυο φορείς που λαμβάνουν τα έσοδα από τα εξώδικα. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα που αφορούν ταχύτητα και μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Τα έσοδα διαμοιράζονται στους πιο πάνω φορείς αναλόγως της τοποθεσίας όπου έγινε η καταγγελία, αν δηλαδή έγινε εντός των ορίων μιας κοινότητας ή σε περιοχή όπου εμπίπτει στα όρια των Δημοσίων Έργων, όπως είναι για παράδειγμα οι αυτοκινητόδρομοι.


Τα στοιχεία – σοκ του νέου έτους

400 καταγγελίες ανά ημέρα είχε ως αποτέλεσμα η τελευταία εκστρατεία της Αστυνομίας. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, που διήρκησε η εκστρατεία (8 – 14 Ιανουαρίου 2018), τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν συνολικά σε 2755 καταγγελίες οδηγών για υπερβολικής ταχύτητα.

Από τις 2755 καταγγελίες, οι 439 έγιναν από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, 391 από μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού, 320 από μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας, 93 από την ΑΔΕ Πάφου, 361 από την ΑΔΕ Αμμοχώστου και 55 από μέλη της ΑΔΕ Μόρφου. Άλλες 1096 καταγγελίες έγιναν από μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, στους υπεραστικούς δρόμους.

Αποτελέσματα εκστρατείας για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων

Η Αστυνομία Κύπρου διεξήγαγε μεταξύ των ημερομηνιών 18 – 24 Δεκεμβρίου 2017, παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων. Αυτή ήταν η έβδομη παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομίας, για το θέμα αυτό για το 2017.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, προέκυψαν συνολικά 210 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Από τις καταγγελίες αυτές, οι 198 αφορούν πρόσωπα που επέβαιναν στα μπροστινά καθίσματα του οχήματος, οι 11 αφορούσαν πρόσωπα που επέβαιναν στα πίσω καθίσματα και μία καταγγελία αφορούσε μη χρήση παιδικού καθίσματος.

Η πρώτη παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας

835 οδηγοί καταγγέλθηκαν για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, από την περασμένη Παρασκευή (5/1) μέχρι και τα ξημερώματα σήμερα (8/1). Από τις 1,295 συνολικά καταγγελίες που έγιναν κατά την πιο πάνω περίοδο, οι 835 αφορούσαν την παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Αριθμός που πρέπει να προβληματίσει όλους, αν αναλογιστούμε ότι η ταχύτητα αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ