2018-01-22 10:29:05
Φωτογραφία για 1η Διημερίδα Στρατηγικής Κυβερνοάμυνας Ενόπλων Δυνάμεων
Από 18 έως και 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η 1η Διημερίδα Στρατηγικής Κυβερνοάμυνας Ενόπλων Δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ, η διοργάνωση της οποίας έχει ανατεθεί στο ΓΕΝ.

Οι ομιλητές/εισηγητές της διημερίδας προέρχονται τόσο από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι θεματικές ενότητες καλύπτουν ευρύ φάσμα πτυχών της κυβερνοάμυνας που άπτονται των δυνατοτήτων που παρέχει, της ασφάλειας και προστασίας κρίσιμων υποδομών αλλά και των προκλήσεων που θέτει στο νομικό επίπεδο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της διημερίδας και απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας την απαίτηση ολιστικής προσέγγισης των σύνθετων προβλημάτων της κυβερνοάμυνας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει στο πεδίο της κυβερνοάμυνας οι Ένοπλες Δυνάμεις με την διοργάνωση ασκήσεων στις οποίες συμμετέχουν φορείς του δημόσιου, ιδιωτικού και ακαδημαϊκού τομέα, αλλά και εντός του πλαισίου της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) της ΕΕ.


Στην έναρξη των εργασιών της διημερίδας, παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ.

Τις εργασίες της διημερίδας έχουν προσκληθεί και παρακολουθούν υψηλόβαθμα στελέχη των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ