2018-01-22 16:38:07
Φωτογραφία για Τι είπε ο Μητσοτάκης στο CNN Greece για αποκατάσταση μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια (ΒΙΝΤΕΟ)
O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN Greece απαντώντας σε ερώτημα για το Δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Θέλω – να πω και μια κουβέντα – για τους άντρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και βλέποντας και τους μισθούς τους να περικόπτονται για άλλη μια φορά, επιτελούν το καθήκον τους. Είναι στην πρώτη γραμμή και αισθάνονται και αυτοί μία λογική αγανάκτησης, όταν η οργανωμένη πολιτεία δεν τους καλύπτει. Δεν αναφέρομαι οικονομικά, δεν τους καλύπτει ηθικά. Αναρωτιέμαι, πολλές φορές, καμιά φορά ξέρετε μπαίνω μέσα στις κλούβες των ΜΑΤ και βλέπω αυτά τα νέα παιδιά.

Έχετε μπει μέσα σε κλούβα;

Βεβαίως, συχνά μπαίνω. Συχνά συνομιλώ και με αστυνομικούς στο δρόμο. Νέα παιδιά, φιλότιμα παιδιά που τιμούν το Εθνόσημο, το οποίο φορούν. Βρίσκονται πολλές φορές, στη δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση να τους πετάει κάποιος μολότοφ και να μην μπορούν να αντιδράσουν
. Και η αστυνομία χρειάζεται μια ηθική στήριξη και πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την πολιτική κάλυψη να κάνει την δουλειά της σωστά. Αυτό προς θεού, δεν σημαίνει ότι κατά οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε να ανεχτούμε φαινόμενα υπέρβασης της αρμοδιότητας της αστυνομίας και βίας, η οποία ξεπερνάει τα όρια τα οποία θέτει ο Νόμος. Είναι πάρα πολύ διαφορετικό  αυτό το οποίο σας λέω, από την αίσθηση την οποία έχουν σήμερα τα Σώματα Ασφαλείας, ότι δεν έχουν την απαραίτητη πολική κάλυψη για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Επειδή είπατε για οικονομικά και φαντάζομαι ότι θα ενδιαφέρει πάρα πολύ. Μία τελευταία ερώτηση. Να υποθέσω, λοιπόν, ότι όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει Κυβέρνηση, αυτό με τις μειώσεις θα αποκατασταθεί;

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εμείς είχαμε αποκρούσει οποιαδήποτε παρέμβαση αφορούσε τα ειδικά μισθολόγια. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία, σύντομα θα κλείσει τρία χρόνια στην εξουσία, δεν κατάφερε να αποτρέψει ούτε αυτό.

Άρα θα τα επαναφέρετε τα ειδικά μισθολόγια στα επίπεδα που ήταν;

Έχουμε πει ότι θα κάνουμε μια συνολική επαναξιολόγηση των μισθολογίων των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή. Αυτό το οποίο λέω πάντα όταν μιλάω συνολικά για τη Δημόσια Διοίκηση, είναι ότι θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ο καθένας να αμείβεται ανάλογα με τη δυσκολία της δουλειάς του. Τέλος, θέλουμε και ένα σύστημα αξιολόγησης το οποίο να μας επιτρέπει , να ξεχωρίζουμε τους πολύ καλούς από τους μέτριους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς.

Στο παρακάτω βίντεο είναι όλη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από το 13:27' του βίντεο αναφέρεται στα Ειδικά Μισθολόγια:

(cnn.gr - aftodioikisi.gr)
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ