2018-01-24 10:51:57
Φωτογραφία για Βίτσας: Το 2018 η χρονιά των τελικών αποφάσεων για την ενίσχυση ΣΞ, ΠΑ, ΠΝ
#ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΔΑΕΕ#

Χρονιά τελικών αποφάσεων για την ενίσχυση του οπλοστασίου του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού χαρακτήρισε το 2018, ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας πριν από λίγο στην κοπή της πρωτοχρονιατικής πίτας της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι "με αυτόν τον τρόπο θα δείξουμε που το πάμε και πως διασφαλίζουμε την άμυνα της χώρας." εξάροντας ταυτόχρονα και την συμβολή της ΓΔΑΕΕ, καθώς όπως είπε "μέσα σε αυτό το πλαίσιο συμβάλλει και στην εξωστρέφεια της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας".

Ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, παρουσία και των εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα της αμυντικής βιομηχανίας  προανήγγειλε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για το 2018, και αυτό θα αφορά στο νέο πλαίσιο περι προμηθειών. Στόχος είναι η ψήφισή του το αργότερο έως το Πάσχα.


Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιανάυρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης, αφού τόνισε ότι υποχρέωση της ΓΔΑΕΕ είναι να ανοίγει δρόμους και δίνει ευκαιρίες στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία σημείωσε με νόημα: "Είναι σαφές ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αυτοσκοπό την άμυνα της χώρας και όχι την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας. Η αμυντική βιομηχανία είναι αυτή που πρέπει να συμβάλλει στο σκοπό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων."

Πηγή: onalert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.stratiotikos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ