2018-01-26 21:39:51
Φωτογραφία για Αυλαία και για τους Lynyrd Skynyrd
Μορφή επιδημίας, έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες η ανακοίνωση των τίτλων τέλους για γνωστά, αγαπημένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Μετά λοιπόν από τον Νιλ Ντάιαμοντ, τον Έλτον Τζόν και τους Slayer, ακόμα ένα δημοφιλές συγκρότημα ανακοίνωσε πως ρίχνει αυλαία. Ο λόγος για τους Lynyrd Skynyrd, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά -ιδιαίτερα στις Η.Π.Α.- συγκροτήματα του southern rock.

Με ανακοίνωσή της η μπάντα (όσοι δηλαδή έχουν απομείνει από την αρχική της σύνθεση) έκανε γνωστό πως ετοιμάζεται για την τελευταία αποχαιρετιστήρια περιοδεία της που θα ξεκινήσει στις 4 Μαϊου με πρώτο σταθμό τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις συναυλίες αυτές μαζί τους στη σκηνή θα βρεθούν οι Bad Company, o Χανκ Γουίλιαμς Τζούνιορ και ο Κιντ Ροκ.

Οι Skynyrd βάζουν τελεία 45 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου που κυκλοφόρησαν το 1973 και είχε τίτλο «Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd». Μεταξύ άλλων το άλμπουμ περιείχε τα εμβληματικά τραγούδια της μπάντας, «Simple Man», «Free Bird» και «Gimme Three Steps». Στη χώρα μας το τραγούδι που αγαπήθηκε και έγινε περισσότερο γνωστό είναι το θρυλικό «Sweet Home Alabama» από το δεύτερο δίσκο του γκρουπ «Second Helping» του 1974.


Oι Skynyrd κυκλοφόρησαν 4 ακόμα άλμπουμ πριν το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του 1977 στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία βασικά μέλη τους, ο frontman Ρόνι Βαν Ζαντ, ο κιθαρίστας Στιβ Γκέινς και η τραγουδίστρια που τους έκανε φωνητικά Κέισι Γκέινς. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη διάλυση της μπάντας για 10 χρόνια, αφού το 1987 τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος επανενώθηκαν με τον Τζόνι Βαν Ζαντ -μικρό αδελφό του ιδρυτικού μέλους και θύματος, Ρόνι Βαν Ζαντ- στο τραγούδι.

Οι Lynyrd Skynyrd συνέχισαν να ηχογραφούν -το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους είναι το «Last of a Dyin' Breed» που κυκλοφόρησε το 2012- και να κάνουν συναυλίες μέχρι και σήμερα που ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται να μας πουν αντίο.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά ζωντανά τους θρύλους του southern rock στη μεγάλη συναυλία που έδωσαν στις 18 Ιουνίου του 2012 στο γήπεδο Baseball στο Ελληνικό.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ