2018-01-28 22:33:17
Φωτογραφία για Ο π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης εξηγεί γιατί ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωήλ δεν πήγε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
Ο ιερέας και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην 

εκπομπή “Πέριξ” της ΤV100, ενημέρωσε για τους λόγους που δεν είχε φυσική παρουσία, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωήλ, παρότι ήθελε να παρευρεθεί, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ειδικότερα, μέρες πριν τη διοργάνωση του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, διεμήνυσε το Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, ότι δεν θα παραστεί στο συλλαλητήριο, γεγονός που ήταν απαγορευτικό για τα εκκλησιαστικά δεδομένα για τον κ.Ιωήλ να έχει φυσική παρουσία. Την Κυριακή όμως, ο κ. Άνθιμος άλλαξε γνώμη και πήγε στο συλλαλητήριο μαζί με άλλους Μητροπολίτες που ήταν μαζί του στο συλλείτουργο που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Τότε όμως ήταν αργά-χρονικά για τον κ.Ιωήλ να προλάβει να πάει από την Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τα άλλα, στην ίδια συνέντευξη, ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Μητρόπολης, αναφέρθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε ο ιερατικός κλήρος Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για τα όρια της παρέμβασης της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα, αλλά και για το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας "Παναγία Η Οδηγήτρια", στο οποίο προϊσταται ως πρόεδρος του Δ.Σ.
Πηγή
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ