2018-01-29 10:21:07
Φωτογραφία για Υπάρχει ένα μέρος στο Μπρούκλιν που ο κόσμος κάνει yoga ακούγοντας death metal
Στο στούντιο της Saskia Thode η συνεδρία γιόγκα ξεκινά. Η δασκάλα με τα τατουάζ σε όλο το κορμί πατά το play στο ηχοσύστημα: Black Sabbath, Bolt Thrower, Cannibal Corpse, Morbid Angles και Amon Amarth είναι μέσα στην λίστα του σημερινού μαθήματος. Ο χώρος δονείται συθέμελα από τον ήχο, όλοι παραληρούν και ουρλιάζουν. Η Thode, με όση δύναμη αντέχουν ο λαιμός και τα πνευμόνια της φωνάζει:

«Είστε έτοιμοι για μέταλλο;», «...δεν σας ακούω: Είστε έτοιμοι για άγριο μέταλλο;». «Ναι!», απαντούν οι μαθητές της.

Η Thode οδηγεί την τάξη σε μια ενεργητική ροή, μόνο που σ’ αυτό το μάθημα γιόγκα δεν ακούγονται «Ωωωωμμ», αλλά απανωτά «fuck you» και άλλες πυρετώδεις εκφράσεις σωματικής και ψυχικής εκτόνωσης, που μόνο σε μια συναυλία death metal βιώνεις: headbangings, μπουνιές και κλοτσιές στον αέρα, κινήσεις air guitar, βραχνές κραυγές, κολασμένα ουρλιαχτά, ουράνια μέθεξη.

Έτσι είναι μια τυπική τάξη γιόγκα στο Metal Yoga Bones που έχει ιδρύσει στο Μπρούκλιν η Saskia Thode εδώ και τρία χρόνια, παρέχοντας την ευκαιρία ακόμη και σε εντελώς άπειρους της σωματικής άσκησης να απελευθερώσουν τόνους συσσωρευμένης αρνητικής ενέργειας και στρες.


Για την ίδια την Thode, η ιδέα της δημιουργίας μιας σχολής death metal γιόγκα ήταν μια έκφραση της προσωπικής της εμπειρίας, έπειτα από κάμποσα χρόνια πρακτικής και μαθητείας στην ινδική παραδοσιακή τεχνική της γιόγκα σε συνδυασμό με τα μουσικά ακούσματα που είχε από παιδί. Έξι χρόνια πριν, ανακάλυψε ότι αυτά τα δυο αταίριαστα κομμάτια της ζωής της μπορούσαν να βοηθήσουν πολλούς νέους να βρουν διέξοδο απέναντι στο άγχος, στην παχυσαρκία, στην έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και εσωτερικού προσανατολισμού.

Όπως λέει η ίδια, στη σχολή Metal Yoga Bones πολλά νέα παιδιά ανακάλυψαν ότι μπορούν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική και ταυτόχρονα να εκπαιδεύονται στη γιόγκα, ξεφεύγοντας από καταχρήσεις, απαγορευμένες ουσίες, κατάθλιψη ή στρες και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ