2024-05-08 17:07:38
Φωτογραφία για Προαστιακός Πάτρας: Διακοπή των δρομολογίων προς τον νότιο μέρος, λόγω συντήρηση της γραμμής
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 13 Μαΐου και θα περιλαμβάνουν πλήρη διακοπή των δρομολογίων προς τον νότιο κλάδο για διάστημα τριών εβδομάδων, καθώς θα γίνει ολική αντικατάσταση της σιδηροτροχιάς και επισκευές, από τον κεντρικό σταθμό της πλατείας Τριών Συμμάχων, μέχρι τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα και εργασίες συντήρησης στο υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Του Σωτήρη Παπανδρέου

skaipatras.gr

Η εργολαβία θα επιφέρει ανάταξη της γραμμής και αύξηση της ταχύτητας του τρένου, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν και οι χρόνοι εκτέλεσης των δρομολογίων στον νότιο κλάδο, ώστε να εξυπηρετείται και η ανταπόκριση με τα δρομολόγια του βόρειου κλάδου.

Ενόψει αυτής της βελτίωσης, χθες βρέθηκαν στον σταθμό του ΟΣΕ στην Κάτω Αχαΐα, η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Παναγιώτη Τερεζάκη, όπου είχαν συνεργασία με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και με συνεργάτες του.


Εξετάστηκε η προοπτική επαναφοράς των δρομολογίων του Προαστιακού μετά τη συντήρηση της γραμμής. Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, το τρένο σταματάει στον σταθμό Καμινίων, έτσι ώστε να είναι εφικτή η ανταπόκριση του τρένου με αυτό του βόρειου κλάδου από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα.

Η συντήρηση της γραμμής, όπως προαναφέρθηκε, θα επαναφέρει το τρένο στη γραμμή μέχρι την Κάτω Αχαΐα, και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π», η δημοτική αρχή του Γρηγόρη Αλεξόπουλου έχει σχέδια αναβάθμισης του σταθμού του ΟΣΕ και αξιοποίησης του μέσου, για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και της επιβατικής εξυπηρέτησης του κοινού της Δυτικής Αχαΐας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ