2018-01-30 22:00:24
Φωτογραφία για Υπουργείο Μοναξιάς: Αστείο ή ευρηματικό;
Η δουλειά τελειώνει, και έρχεται το βράδυ. Κάποιοι κανονίζουν εξόδους, κάποιοι άλλοι να μείνουν μέσα με τον σύντροφό τους και κάποιοι άλλοι απλά κοιτούν τους 4 τοίχους και εύχονται να είχαν κάποιον να μοιραστούν τη ζωή τους. Η μοναξιά είναι μάστιγα και υπάρχει παντού. Σίγουρα σε κάποιες περιοχές του κόσμου είναι πιο έντονη και σε άλλες λιγότερο. Αλλά υπάρχει.

Δε θα ήταν ωραίο να γίνονται πράγματα για να εξαλιφθεί;

 Δε θα ήταν φανταστικό όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μη νιώθουν μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο; Είμαστε σίγουρες ότι λες ναι, γι' αυτό θεωρήσαμε σημαντικό να μοιραστούμε μαζί σου μια είδηση που κανονικά "παίζει" σε ειδησεογραφικά sites: στη Βρετανία δημιουργείται Υπουργείο Μοναξιάς.

Ακούγεται απίστευτο και περίεργο, μα είναι αληθινό. Η Βρετανία έχει σκοπό να σχεδιάσει μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έρευνες έχουν δείξει ότι συνδέεται με την πρόωρη θνησιμότητα, την υπέρταση "Έχει αποδειχτεί ότι η μοναξιά είναι χειρότερη για την υγεία, απ' ότι 15 τσιγάρα την ημέρα" αναφέρει o Mark Robinson, επικεφαλής του Age UK.


Οι Βρετανοί παίρνουν, λοιπόν, το θέμα σοβαρά. Η βουλευτίνα των εργατικών Τζο Κοξ είχε ιδρύσει Επιτροπη για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στην βρετανική κοινωνία. Ωστόσο, ακροδεξιός εξτρεμιστής της έκοψε το νήμα της ζωής το 2016, δολοφονώντας τη. Έτσι... το έργο της που δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει, έπρεπε να συνεχιστεί. Και συνεχίζεται με αυτό το Υπουργείο.

Και μπορεί στην Ελλάδα του 2018 αυτό να ακούγεται πολυτέλεια, όμως δε γίνεται να αρνηθούμε ότι οι Βρετανοί δείχνουν το δρόμο και με κάτι τέτοιο θυμίζουν πως ναι, είναι σημαντικά τα οικονομικά, τα περιβαλλοντικά, τα εργατικά κλπ... αλλά μεγάλη σημασία έχει και η ψυχική μας υγεία.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ