2018-02-01 18:06:22
Φωτογραφία για Jane Birkin: Οι γυναίκες αρχίζουν να είναι ο εαυτός τους μετά τα 30
Με ένα νέο άλμπουμ με τίτλο  Birkin Gainsbourg: Le Symphonique και μια διεθνή περιοδεία να την περιμένει, η Jane Birkin κοιτάζει με αισιοδοξία και δημιουργικότητα το μέλλον. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια που σφράγισε το Παρίσι των '70s με τη θυελλώδη σχέση της με τον Serge Gainsbourg αποδεικνύει μέχρι σήμερα ότι ήταν φτιαγμένη γι' αυτόν τον μποέμ τρόπο ζωής.

"Νομίζω ότι οι γυναίκες αρχίζουν πραγματικά να είναι ο εαυτός τους μετά τα 30. Τότε είναι που μια γυναίκα τολμά να δείξει την ηλικία της, το πρόσωπό της και όχι απλώς να ντύνεται για συντρόφους και συζύγους. Έχω κρατήσει όλες τις παλιές φωτογραφίες μου από τα '60s, αλλά δεν ταυτίζομαι με αυτές. Όλο αυτό το ντύσιμο, το make-up - ήμασταν σαν Barbie".

Ωστόσο, όπως λέει, αυτές οι φωτογραφίες την καθιέρωσαν ως style icon και της δημιούργησαν προνόμια. "Έκανα ο,τι ήθελα. Μπορούσα να πάω στο πιο hot club του Παρισιού με ένα φαρδύ T-shirt, μπαλαρίνες και το καλάθι μου και ήταν σαν να μου ανήκε το μέρος".


Όπως αποκαλύπτει, η ίδια βρήκε τη δική της "στολή" πολλά χρόνια αργότερα και έκτοτε δεν την εγκατέλειψε ποτέ. "Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από ένα κασμίρ πουλόβερ με τζιν ή παντελόνι. Ποτέ δε μου άρεσαν τα τακούνια και πάντα φοράω τα παλιά μου Converse, ενώ το βράδυ μου αρέσει να φοράω ένα ανδρικό σμόκιν".

Η Birkin δηλώνει ότι απεχθάνεται το shopping και οι μόνες φορές που πήγαινε ήταν όταν συνόδευε την κόρη της, Κate Barry που αυτοκτόνησε το 2013. "Όταν πέθανε, κλείστηκα στο σπίτι και δεν είδα κανέναν για δύο χρόνια. Μετά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής μου, μου πρότεινε να αρχίσω να τραγουδάω ξανά. Η μουσική με βοήθησε να αποδράσω".

Ο χρόνος φαίνεται να είχε τη δική του επίδραση πάνω της. "Μια μέρα, είπα στη μικρή κόρη μου, Lou Doillon, 'έφυγε. η ομορφιά μου έφυγε'. Ξυπνάς ένα πρωί και το έξω δε συμβαδίζει με το μέσα. Άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου από τότε. Αυτό που πλέον θεωρώ απαραίτητο είναι η καλή αίσθηση του χιούμορ".
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ