2018-02-03 07:34:17
Φωτογραφία για Ιούλιος Συναδινός: «Περίπου 4.000 σωματεία είναι «φαντάσματα»!
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Πρώτο και στα Σπορ» με τον Τάσο Επιτρόπου για τις επιχορηγήσεις, τα 4.000 σωματεία-«φαντάσματα», για το σύστημα VAR (Video Assistant Referee = ο διαιτητής μπορεί να “συμβουλευτεί”, εν ώρα αγώνα, βίντεο προκειμένου να ελέγξει μια αμφισβητούμενη φάση), το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στα ελληνικά γήπεδα από τη νέα χρονιά, όπως και για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην ομοσπονδία της άρσης βαρών.

Μεταξύ άλλων ο ΓΓΑ μίλησε:

Για τις επιχορηγήσεις και τη δημιουργία της Αθλητικής Ψηφιακής Πλατφόρμας: «Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές αυξήσεις σε ορισμένες ομοσπονδίες, καμία δεν μειώθηκε ενώ κάποιες μένουν σταθερές.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε ομοσπονδίας, και έπειτα από την καθορισμένη αξιολόγηση, θα δοθούν και τα απαραίτητα ποσά.


Όλα αυτά τα χρόνια οι αδυναμίες στον έλεγχο των προαναφερθεισών ομοσπονδιών οφείλονταν στην απουσία του κατάλληλου μηχανισμού σχετικά με τον απολογισμό των χρημάτων. Με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία αυτού του μηχανισμού, ετοιμάζουμε μία ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα εγγραφούν οι αθλητικοί φορείς (θα μοιάζει πολύ με το TAXIS).

Από τα 12.500 σωματεία, μόνο τα 8.500 περίπου είναι ενεργά. Τα υπόλοιπα είναι σωματεία-«φαντάσματα», τα οποία χρησιμοποιούνταν με σκοπό να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Για τα μηδενικά χρέη και τις οφειλές προς τους αθλητές: «Σαφώς το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάστηκε μία λελογισμένη διαχείριση του περιορισμένου κεφαλαίου που είχαμε. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες εκσυγχρονισμού και υλοποίησης έργων.

Οι αθλητές έχουν αποπληρωθεί μέχρι το 2015 και αυτό το δίμηνο τρέχουν οι ενέργειες για να πληρωθούν οι ΑΜΕΑ για το 2015. Για πρώτη φορά είμαστε τόσο κοντά στο να πληρώνει η πολιτεία τους αθλητές μας, όπως τους Ολυμπιονίκες στην ώρα τους».

Για το VAR: «Οι ενέργειες για την καθιέρωση του VAR στη χώρα μας έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια. Θα στηρίξει την αξιοπιστία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από τον κόσμο στο πρόσωπο των διαιτητών».

Για την ομοσπονδία της άρσης βαρών: «Πρέπει να ξαναγεννηθεί το άθλημα με υγιείς όρους. Να καθαρίσει από κάθε σκιά και βέβαια είναι λυπηρό μεταξύ τους Ολυμπιονίκες να έχουν τέτοιες διαφορές. Νομίζω ότι δυστυχώς εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες, χορηγοί που ίσως θέλησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να κερδίσουν από αυτή».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ