2018-02-03 08:22:35
Φωτογραφία για Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ Ο κ. ΝΙΜΙΤΣ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ
Συστάσεις στον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ενώ τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι είχε το βράδυ της Παρασκευής μακρά συνομιλία με τον κ. Νίμιτς. «Του υπογράμμισα με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποια είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο», πρόσθεσε.

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών: «Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με τη μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως χαιρετίζει «τη δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ