2018-02-03 17:51:04
Φωτογραφία για Η πρώτη συμφωνία μεταφοράς φορτίου με κρυπτο-νόμισμα
Η Prime Shipping Foundation είναι ο πρώτος ναυτιλιακός οργανισμός που έκοψε τιμολόγιο για μεταφορά φορτίου σε κρυπτονόμισμα (cryptocurrency). Η συναλλαγή έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 και αφορά φορτίο 3.000 τόνων σιταριού. Το φορτίο στάλθηκε από το Rostov-on-Don της Ρωσίας στο Samsun της Τουρκίας.

Η Prime Shipping Foundation, που ιδρύθηκε από την Quorum Capital Ltd με έδρα το Γιβραλτάρ και την μεσιτική Interchart LLC, δήλωσε πως στοχεύει στην μεταμόρφωση του τρόπου με τον οποίο η βιομηχανία χειρίζεται τις πληρωμές. Συνεργάζεται μάλιστα με οικονομικούς θεσμούς ώστε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κρυπτονομισμάτων και άλλου συναλλάγματος.

Στόχος της Prime είναι επίσης η καθιέρωσή της ως “διαχειριστής κρυπτό-επενδυτικών αγαθών” (crypto-assets) και έχει ξεκινήσει την διαδικασία για τραπεζική άδεια στο Γιβραλτάρ, το οποίο έχει μια από τις πιο φιλικές στις κρυπτό-συναλλαγές νομοθεσίες.

“Καθώς η βιομηχανία μεταφορών αγαθών χρησιμοποιεί το δολάριο για πληρωμές φορτίων, η ομάδα της Prime ανέπτυξε ένα πολύπλοκο οικοσύστημα για να κάνει δυνατές τις γρήγορες και σχεδόν χωρίς απώλεια συναλλαγές μεταξύ των κυριότερων νομισμάτων και των κυριότερων κρυπτό-νομισμάτων” δήλωσε το Ιδρυμα. Πρόσθεσε επίσης πως “Η Prime Crypto Bank θα γίνει το περιβάλλον επαφής μεταξύ του διαδικτυακού και του πραγματικού κόσμου, επιτρέποντας μια σταδιακή (της) υιοθέτηση από την βιομηχανία μεταφορών, χωρίς να χάνονται τα οφέλη που φέρνει η νέα περίοδος”.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ