2018-02-06 13:23:19
Φωτογραφία για «Βάζουν τον αστυνομικό απέναντι στον πολίτη» - Αστυνομικοί «αδειάζουν» το υπουργείο για τους «140.000» του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία
Ειδικοί φρουροί για την ανακοίνωση των 140.000 διαδηλωτών: «Δεν έχουμε σπουδάσει τοπογράφοι μηχανικοί»..

Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα - Από όσα είδαμε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν μόνο 140.000, υποστηρίζουν χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές

Αντίθετοι στις πρακτικές του υπουργείου να ανακοινώνει, για πρώτη φορά επίσημα, «κουτσουρεμένα» νούμερα για τον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια της Αθήνας αλλά και τις Θεσσαλονίκης είναι μάχιμοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Όπως επισημαίνουν στο protothema.gr, ο αριθμός των συμμετοχών στο χθεσινό συλλαλητήριο ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που ανακοινώθηκε επισήμως, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονο παρασκήνιο συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που ανέφερε ότι το πλήθος που κατέκλυσε την πλατεία Συντάγματος και όλους τους γύρω δρόμους ήταν μόλις 140.000! Μάλιστα, υψηλά ιστάμενοι αξιωματικοί που απαρτίζουν την ηγεσία του Σώματος, λένε πληροφορίες από την Κατεχάκη, ότι αρνήθηκαν να προσυπογράψουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση που, όπως λένε αστυνομικοί, προκαλεί την κοινή λογική.


Την ίδια ώρα, εύλογα ερωτήματα και προβληματισμό εγείρει το «περίεργο» σβήσιμο με mosaic effect, της ένδειξης πάνω αριστερά του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Και αυτό γιατί όπως φαίνεται ξεκάθαρά σε άλλο υλικό  ελικοπτέρων που έχει δημοσιοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ στο συγκεκριμένο σημείο που είναι σβησμένο με pixel φαίνονται η ώρες και οι ημερομηνίες που έχουν τραβηχτεί τα βίντεο. Με απλά λόγια, η ΕΛ.ΑΣ του Τόσκα επέλεξε μια «ανορθόδοξη» τακτική για την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας καθώς το βίντεο τραβήχτηκε πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου.

Μια απλή σύγκριση των εικόνων από το ελικόπτερο με φωτογραφίες πρακτορείων και των ΜΜΕ που κάλυψαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δείχνει την πραγματικότητα.

 «Οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί δεν συμφωνούμε με τα νούμερα που δίνει η ηγεσία. Από τις συζητήσεις με συναδέλφους που ήταν στα μέτρα αλλά και όσα είδαμε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν 140.000. Όπως διακρίνεται από τα πλάνα του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, ο κύριος όγκος δεν είχε ακόμη συγκεντρωθεί στο σημείο. 

Η Αστυνομία διασφάλισε πλήρως τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, ενώ συμμετείχαν και πολλοί συνάδελφοι που διαδήλωσαν ειρηνικά για τη Μακεδονία. Γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και πολίτες αυτής της χώρας και μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες» τονίζει στο protothema.gr  ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.Α.Σ.Υ Θεόφιλος Παπαδάκης ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ο.Α.Σ.Υ Γρηγόρης Γερακαράκος επισημαίνει: «Δεν είναι αντικειμενικός μετρητής των δεδομένων η εκτίμηση ενός αξιωματικού ο οποίος είναι επικεφαλής των μέτρων. Γιατί περί εκτίμησης πρόκειται και μάλιστα πρόχειρης, η οποία βάζει τον αστυνομικό απέναντι στον πολίτη ο οποίος έχει κρίση και μπορεί να διακρίνει ποια είναι η πραγματικότητα. Κανείς δε, δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο λαός να εκφραστεί ελεύθερα και με ασφάλεια». 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων ή μέλος Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ Βαγγέλης Κεφαλάς ο οποίος κάνει λόγο για πρακτικές που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα επισημαίνοντας πως «είναι πραγματικά άξιο απορίας για ακόμη μία φορά, όπως και στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, η ευκολία με την οποία οι υπεύθυνοι των γραφείων τύπου της ΕΛ.ΑΣ δίνουν τόσο νωρίς αριθμητικά στοιχεία για τον αριθμό των συγκεντρωμένων ατόμων. Με αυτές τις εκτιμήσεις προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και οδηγούν σε δυσμενή σχόλια εις βάρος του Σώματός. Οι συνάδελφοι μας από το πρωί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατέψουν το δικαίωμα των Ελλήνων να εκφράσουν ειρηνικά την άποψη τους».

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία - Πάνω δεξιά η επεξεργασία του υλικού, προφανώς για να σβηστεί η ώρα

Ειδικοί φρουροί για την ανακοίνωση των 140.000 διαδηλωτών: «Δεν έχουμε σπουδάσει τοπογράφοι μηχανικοί»

«Εμείς ως αστυνομικοί δεν έχουμε σπουδάσει ούτε τοπογράφοι μηχανικοί ούτε κάτι άλλο», είπε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών».

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ ήταν περίπου 140.000. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, αφού οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου ανέφεραν πως ο αριθμός ξεπέρασε το 1.000.000.

Ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που βρέθηκε μαζί με 250 μέλη του Σωματείο με πανό που έγραφε: «Δεν παραδίδουμε την ψυχή μας. Η Μακεδονία είναι ελληνική» μίλησε στο σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» για τις αντιδράσεις:

«Έχω γεννηθεί το 1992 και ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχω πάει. Είχαμε κανονίσει να πορευτούμε σε πορεία, αλλά δεν τα καταφέραμε και μείναμε ακινητοποιημένοι στην προσυγκέντρωση, στη διασταύρωση των οδών Ομήρου και Σταδίου. Είμαστε από τα σωματεία που δεν έχουμε κομματική ταυτότητα και γι' αυτό πήγαμε σε μια τέτοια συγκέντρωση, για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα μας.

Εμείς ως αστυνομικοί δεν έχουμε σπουδάσει ούτε τοπογράφοι μηχανικοί ούτε κάτι άλλο, για να λέμε πόσοι είναι στις πορείες. Και δεν βλέπω το λόγο που η αστυνομία κάνει αυτό το πράγμα. Να μας πουν ποιος είναι ο εξουσιοδοτημένος άνθρωπος από την αστυνομία που ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά και να συμφωνήσω εγώ μαζί του», δήλωσε μεταξύ άλλων.

protothema.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ