2018-02-09 19:34:08
Φωτογραφία για Η Jaguar φέρνει ξανά στη ζωή την D-type και η ιστορία συνεχίζεται [video]
Η Jaguar θα επαναφέρει στην παραγωγή ένα από τα πιο σημαντικά αγωνιστικά της μοντέλα Η θρυλική D-Type επανέρχεται για να καλύψει ένα ιστορικό χάσμα, με την εκδοχή της που επανέρχεται στη ζωή.

Την δεκαετία του 1950, η Jaguar σκόπευε να κατασκευάσει 100 αντίτυπα, όμως η παραγωγή του τερματίστηκε στα 75.

Τώρα, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει 25 ακόμη αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσει τον αριθμό του αρχικά προγραμματισμένου τιράζ.

Το πρώτο αντίτυπο μάλιστα παρουσιάστηκε στο Παρίσι και την έκθεση Retromobile. Αξίζει να αναφερθεί πως την δεκαετία του 1950, η η D-Type είχε κατακτήσει 3 συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα αντοχής του Le Mans.

«Η ευκαιρία που μας δόθηκε, να συνεχίσουμε την ιστορία επιτυχίας της D-Type, συμπληρώνοντας την παραγωγή της είναι από αυτές που θα χαρακτήριζε κανείς ως ευκαιρίες ζωής και η οποία μετά χαράς έγινε αποδεκτή από την Jaguar Land Rover Classic και θα υλοποιηθεί από τους καλύτερους στο είδος» τονίζει ο διευθυντής της Jaguar Land Rover Classic, Tim Haning.


Μάλιστα, η κατασκευή τους θα γίνει στο Browns Lane του Coventry και τις εγκαταστάσεις της Jaguar Land Rover Classic βασισμένη ακριβώς στις ίδιες προδιαγραφές με τις πρώτες 75 αλλά και με τον ίδιο χειροποίητο τρόπο, βάσει των αρχικών σχεδίων που έχουν διατηρηθεί στο αρχείο της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή της D-Type, αλλά αν αναλογιστούμε το γεγονός πως η D-Type που κέρδισε στο Le Mans το 1956 πουλήθηκε έναντι περίπου €20.000.000 το 2016 σε δημοπρασία, αυτή θα είναι κάπως τσουχτερή.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ