2018-02-10 13:16:50
Φωτογραφία για Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ μιλάει στην εφημερίδα FREE TYPOS
   Σε μια συνέντευξή του, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης μιλά στη «Free Typos» και στον Σωκράτη Τσόμπο για τα έργα και τις ημέρες της τωρινής θητείας του, αναλύει το όραμά του για την ανάδειξη του Δήμου, ενώ δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις για το σχέδιο του, με το οποίο φιλοδοξεί να οδηγήσει την περιοχή σε μεγάλη αναπτυξιακή τροχιά.

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

-Κύριε Αποστολάκη, απομένουν κάτι λιγότερο από δύο χρόνια για τη λήξη και αυτής της θητείας σας. Είστε ικανοποιημένος για αυτά που έχετε δώσει έως τώρα;

   Παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία, τους αργούς ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης και τη κατάσταση που παρέλαβα στο δήμο, με το χέρι στη καρδιά σας διαβεβαιώνω ότι, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξασφαλίσουμε πόρους για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου μας. Η δικαιούμενη κρατική επιχορήγηση των δήμων έχει μειωθεί πλέον του 70% κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην υλοποίηση του προγράμματός του
. Έχοντας κατά νου τη συνολική εικόνα των υπολοίπων δήμων της πατρίδας μας και την οικονομική συγκυρία, θεωρώ ότι είμαστε σε καλλίτερο επίπεδο από πολλούς άλλους δήμους με σημαντικότερα πλεονεκτήματα και δυνατότητες. Βέβαια, το όραμα για το δήμο μας και οι δυνατότητες της περιοχής δεν μπορεί να περιοριστούν στα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Όσα έχουν δρομολογηθεί για το μέλλον, θα επηρεάσουν σε βάθος χρόνου την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και την ευημερία των δημοτών μας.... -Στον διευρυμένο Δήμο, με πολλές γεωγραφικές ιδιομορφίες, έχετε δώσει βάρος στην περιφέρεια και την ενδοχώρα εκτός του μεγάλου αστικού κέντρου που είναι η Βόνιτσα και με ποια έργα;

     Με το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα δώσαμε προτεραιότητα στην ανάδειξη και ενίσχυση της φυσιογνωμίας των τριών δημοτικών ενοτήτων και κυρίως την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών, στο βαθμό που είναι δυνατόν.

    Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους δημότες ότι, μετά από πολύ κόπο και πολλές προσπάθειες της δημοτικής αρχής, των υπηρεσιών του δήμου, την αρμονική συνεργασία και συμπαράσταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των αρμοδίων υπουργείων, τα σημαντικότερα έργα του Επιχειρησιακού μας Προγράμματος, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, έχουν ήδη δρομολογηθεί και από το καλοκαίρι αυτού του έτους θα αρχίσουν να εκτελούνται με χρονικό ορίζοντα ολοκληρώσης, τα επόμενα πέντε χρόνια. Επιγραμματικά αναφέρω τους  οδικούς άξονες Κατούνα-Λουτράκι, Βόνιτσα – Λευκάδα, Άκτιο- Αγ. Νικόλαος, Πλαγιά-Πογωνιά, έργα που για πολλούς ήταν αδύνατο όχι μόνο να πραγματοποιηθούν αλλά και να σχεδιαστούν.

-Έχετε συμμάχους στο έργο σας; Σας βοηθούν οι δημότες σας; Τι σας ζητούν;

     Καμμία διοίκηση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει την υποστήριξη των άμεσων συνεργατών και κυρίως τους πολίτες υπέρ των οποίων εργάζεται, παρά τις κατευθυνόμενες φωνές μικρής και συγκεκριμένης μερίδας, που θεωρεί τη στείρα και καθολική άρνηση των πάντων ως συνεισφορά στην ανάπτυξη του τόπου μας. Σκόπιμα τυφλοί, αδυνατούν να αντιληφθούν έστω ένα ωφέλιμο έργο που γίνεται και καταφεύγουν στην εύκολη και άσκοπη κριτική. Αλλά οι δημότες μας γνωρίζουν όλους και κρίνουν καλοπροαίρετα και κυρίως σωστά. Εγώ και οι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά σε όλη την περιφέρεια του δήμου, ακούμε τα αιτήματα των δημοτών και έχουμε άμεση εικόνα των αναγκών τους, τα οποία, με σωστό προγραμματισμό  τα ικανοποιούμε στο μέτρο του δυνατού. Αυτή η επαφή με τους δημότες μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και το δικαίωμα να είμαστε ικανοποιημένοι με την έως τώρα πορεία μας.

-Τα τεράστια φυσικά πλεονεκτήματα του Δήμου σας και κυρίως το παραλιακό μέτωπο έχουν αναπτυχθεί και σε ποιο βαθμό; Ποιες οι νέες προοπτικές;

       Τα φυσικά πλεονεκτήματα που χάρισε ο Θεός στη περιοχή μας ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη, αφημένα στη τύχη τους. Πολλά έργα που είχαν προγραμματιστεί από παλαιότερα και θα μπορούσαν να τα αναδείξουν, η προηγούμενη αρχή αδιαφόρησε για αυτά και χάθηκαν σημαντικοί πόροι και μοναδικές ευκαιρίες. Αλλά και πολλές ακόμα δράσεις, που θα έπρεπε να είχαν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί μετά την ενοποίηση σε ένα δήμο, για την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, οι προηγούμενοι τα αγνόησαν ή δεν δραστηριοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικοί πόροι και ευκαιρίες. Ήδη έχουν βελτιωθεί οι υποδομές στο παραλιακό μέτωπο και έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα, θα προσελκύσουν επενδυτές, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, που θα βελτιώσουν τις οικονομικές δυνατότητες των δημοτών , που είναι και το ζητούμενο. Δεν είναι τυχαίο που ο δήμος μας θεωρείται από όλους ως ο πλέον αναπτυσσόμενος δήμος του νομού και τα αποτελέσματα ήδη έχουν αρχίσει να γίνουνται αισθητά και θα κορυφωθούν τα αμέσως προσεχή χρόνια.

     Αυτό ήταν και παραμένει το μεγάλο στοίχημα για μένα και τους συνεργάτες μου,  παρά τις δυσκολίες αντιδράσεις που αντιμετωπίζουμε από διάφορους παράγοντες,  μέσα κι έξω από το δήμο, που δεν θέλουν το δήμο να διεκδικεί τη θέση που δικαιούται. Είμαστε όμως αποφασισμένοι και θα τα καταφέρουμε, όπως συνηθίσαμε, να φθάνουμε μέχρι την ένταξη και τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων.

-Στοίχημα για την ανάπτυξη της περιοχής το αεροδρόμιο του Ακτίου;

     Αυτονόητο. Βρισκόμαστε σε συνεχή και αγαστή συνεργασία με τη νέα διοίκηση του αεροδρομίου, ώστε , σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα υποδομής που εκτελούνται και προγραμματίζονται και από την Περιφέρεια και τα Υπουργεία, να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την αναβάθμιση του αεροδρομίου και τη βελτίωση της τουριστικής   ανάπτυξης στη περιοχή μας. Άλλο ένα στοιχείο ανάδειξης και  του παραλιακού μετώπου

-Υπάρχει εξέλιξη στο πολύπαθο έργο της ολοκλήρωσης (Αμβρακία-Άκτιο);

      Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, για μια μεγάλη περιοχή. Με βάση τις πρόσφατες δεσμεύσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε την οριστική λύση μιας και η χρηματοδότηση είναι πλέον εξασφαλισμένη. Ενδεχομένως, μέσα στο μήνα να έχουμε και την δημοπράτησή του.

-Θα είστε ξανά υποψήφιος και γιατί;

    Είναι πολύ νωρίς ακόμα.  Πρώτα θα συζητήσουμε με τη δημοτική ομάδα και τους λοιπούς συνεργάτες μου, θα αφουγκραστούμε τη κοινωνία, θα αξιολογήσουμε τη πρόοδο υλοποίησης του οράματός μας για την ανάπτυξη της περιοχής, θα αξιολογήσουμε  τις νέες προοπτικές και ευκαιρίες και μετά θα αποφασίσουμε. Πάντως, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: http://www.agriniotimes.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ