2018-02-10 20:36:13
Φωτογραφία για Meg Whitman: Δεν είναι νίκη το να κερδίζεις με κάθε κόστος
Υπάρχει ένας μύθος: ότι το να είσαι επιτυχημένος απαιτεί να παραιτηθείς από το να είσαι τίμιος και από τις κοινές αξίες: ειλικρίνεια, οικογένεια, κοινότητα, ακεραιότητα, γενναιοδωρία, θάρρος, ενσυναίσθηση κλπ.

Καθώς προχωρούμε στην καριέρα μας, υπάρχει αυτή η πεποίθηση ότι το να κερδίζεις με κάθε κόστος είναι νίκη παρόλ' αυτά. Ποτέ δεν πίστεψα αυτόν τον μύθο.

Σέβομαι τη φιλοδοξία, αλλά όχι την αδίστακτη φιλοδοξία. Έχουμε την ευκαιρία σήμερα να χρησιμοποιήσουμε τις αξίες μας για να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το μέλλον μας σε μια περίοδο μεγάλου άγχους και οικονομικής πίεσης. Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την εστίαση στις αξίες ως πολυτέλεια για ευημερούσες εποχές, όταν η τσέπη μας "σηκώνει" να σκεφτόμαστε πώς θα κάνουμε τον κόσμο έναν καλύτερο και ευγενέστερο τόπο. Θέλω να υποστηρίξω μια διαφορετική άποψη: Είναι ακριβώς στις δύσκολες στιγμές που πρέπει να εναρμονίσουμε τις προτεραιότητες και τις δράσεις μας με τις θεμελιώδεις αρχές που τελικά δημιουργούν σταθερότητα, αποτελεσματικότητα, ενέργεια και ευημερία ακόμα. Αυτό μπορεί να έχει πολλαπλασιαστική δύναμη.

Meg Whitman, ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΠΡΩΗΝ CEO ΤΟΥ EBAY.

*Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ