2018-02-12 09:56:07
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Την πρόταση της πλειοψηφίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, παρουσιάζει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει για αναμέτρηση της κυβέρνησης με το «παλιό πολιτικό σύστημα» και να ακολουθήσει γραμμή υιοθέτησης των καταγγελιών, αποκρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί πολιτικής σκευωρίας, μεθοδεύσεων κλπ.

Με βασικό επιχείρημα ότι «σκάνδαλο Novartis υπάρχει διεθνώς, υπήρξε και στην Ελλάδα και οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν» ο κ. Τσίπρας θα υπερασπιστεί την ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης και θα κατηγορήσει για προσπάθεια συσκότισης της έρευνας και υπεράσπισης των πραγματικών ενόχων όσους κάνουν λόγο για βιασύνη της κυβέρνησης, ερασιτεχνικούς χειρισμούς της και τακτική σκοπιμοτήτων.


Ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει τα βήματα που θα ακολουθήσει η πλειοψηφία εντός Βουλής και θα επιχειρήσει να εμφανιστεί υπερασπιστής των λειτουργών της Δικαιοσύνης, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και τα ίδια τα όργανα των εισαγγελικών λειτουργών, μιλούν για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, υπουργούς που έχουν ήδη αποκαλύψει την ταυτότητα των δήθεν προστατευόμενων μαρτύρων και διαρροές που επιχειρούν να στρέψουν ήδη την κοινή γνώμη προς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσδιόρισε τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής μετά την Καθαρά Δευτέρα και υποστήριξε πως σε ό,τι αφορά στο αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν τίθεται θέμα παραγραφής. Είχε προηγηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν αδικήματα που περιγράφονται στη δικογραφία είναι παραγραμμένα, απάντησε ότι μόνη αρμόδια για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, είναι η προανακριτική επιτροπή. Ως προς το αδίκημα της δωροληψίας, είπε ο κ. Βούτσης, «υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις, που λένε ότι δεν υπόκειται σε παραγραφή», ενώ για τους προστατευόμενους μάρτυρες, σημείωσε ότι θα κληθούν να καταθέσουν στην προανακριτική, «τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους».

Σημειώνεται ότι η  πρόταση της πλειοψηφίας, ενώ χρειάζεται 30 υπογραφές, θα υπογράφεται  από όλους τους βουλευτές της πλειοψηφίας και παρά το γεγονός ότι περνάει με 15 ψήφους, αναμένεται να τύχει ευρείας στήριξης εντός της Βουλής στη μυστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί ακόμα στην οικονομία κάνοντας λόγο για θετική πορεία, θα χαρακτηρίσει πετυχημένη την πρόσφατη έξοδο στις αγορές, θα επιχειρήσει να περιγράψει τους επόμενους στόχους της κυβέρνησης και θα σημειώσει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια επίλυσης του Σκοπιανού.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ