2018-02-14 19:47:36
Φωτογραφία για Στους Metallica το «Νόμπελ της μουσικής»
Οι θρυλικοί Metallica θα τιμηθούν με το σουηδικό βραβείο Polar Music Prize 2018, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία, γνωστό και ως «Νόμπελ της μουσικής», όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της επιτροπής, Alfons Karabuda.

Η απονομή του βραβείου το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου σουηδικών κορώνων, θα γίνει στη Στοκχόλμη στις 14 Ιουνίου 2018 από το Βασιλιά της Σουηδίας Καρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο.

Και τα τέσσερα μέλη του γκρουπ εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την τιμή που νιώθουν για τη διάκριση αυτή δήλωσαν: «Είναι εκπληκτικό γεγονός να μας απονέμεται το βραβείο Polar. Είναι μια μεγάλη διάκριση για εμάς και για όσα έχουμε κάνει τα τελευταία 35 χρόνια. Ταυτόχρονα, νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο peak της καριέρας μας έχοντας αρκετά ακόμα χρόνια μπροστά μας».

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ, συνιδρυτής, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Metallica πρόσθεσε: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να είμαι σε μια τόσο μεγάλη παρέα σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν λάβει βραβείο Polar
. Kαι εγώ και οι Metallica, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη να το έχουμε ως μέρος της κληρονομιάς και της ιστορίας μας». Ο μπασίστας Ρόμπερτ Τρουχίγιο συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε ότι αυτό θα εμπνεύσει τις νεότερες γενιές καλλιτεχνών να κρατήσουν τη μουσική ζωντανή».

Οι Metallica είναι ένα από τα 4 εμβληματικά συγκροτήματα του thrash metal μαζί με τους Slayer, Megadeth και Anthrax. Δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 1981 από τους Λαρς Ούλριχ (ντράμερ) και Τζέιμς Χέτφιλντ (φωνητικά, κιθάρα). Έχουν πουλήσει περισσότερα από 92 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ μεταξύ άλλων έχουν κερδίσει βραβεία Grammy, MTV, Kerrang!, Billboard, American Music Award, κ.ά.

Το σουηδικό βραβείο μουσικής Polar θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά από τον μάνατζερ των ΑΒΒΑ, Στιγκ Άντερσον το 1989 και κάθε χρόνο απονέμεται σε έναν εκπρόσωπο της pop και της κλασικής ή jazz μουσικής. Αξίζει να θυμίσουμε ότι, μεταξύ άλλων, Βραβείο Polar έχουν λάβει καλλιτέχνες όπως οι: Sting, Έλτον Τζον, Ρέι Τσαρλς, Ένιο Μορικόνε, Μπομπ, Ντίλαν, Led Zeppelin, Pink Floyd, Πάτι Σμιθ, Μπρους Σπρίνγκστιν, Πολ Σάιμον, κ.ά.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ