2018-02-16 18:11:23
Φωτογραφία για Βάση δεδομένων DNA στην 88 ΣΔΙ ''ΛΗΜΝΟΣ''
Του Ηλία Προύφα

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός συγγενών πεσόντων  του έπους του ’40 που προσέρχονται για δείγματα DNA, προκειμένου να δημιουργηθεί η ανάλογη βάση δεδομένων.

Μετά την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, αρκετοί είναι οι εν ζωή συγγενείς πεσόντων του έπους του '40, που προσέρχονται στα καθοριζόμενα δειγματοληπτικά κέντρα, προκειμένου να δώσουν αίμα για ταυτοποίηση, με τη μέθοδο του DNA, οστών Ελλήνων πεσόντων Στρατιωτικών κατά την περίοδο του Ελληνο - Ιταλικού πολέμου 1940.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει στο kranosgr (ΕΔΩ) η αρχή είχε γίνει από το 404 ΓΣΝ Λάρισας και συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα.

Στην  88 ΣΔΙ  της Λήμνου, ξεκίνησε να λειτουργεί δειγματοληπτικό κέντρο  σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Το έργο αιμοληψίας για την ταυτοποίηση των πεσόντων με διαταγή της ιεραρχίας ανατέθηκε για τη ΛΗΜΝΟ και τον ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ στο 88 ΤΥΓ. 

  

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ (ΕΔΩ) για την απαιτούμενη αιμοληψία (απαιτείται η λήψη δύο (2) δειγμάτων αίματος από τους ενδιαφερομένους εν ζωή συγγενείς).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο 88 Τάγμα Υγειονομικού (Στρδο «ΒΕΡΤΣΩΝΗ») Υπεύθυνος Τχης (ΥΙ) Λούκας Θωμάς. Τηλ. επικοινωνίας 6937032012.

(Φωτό αρχείου kranosgr από τη διαδικασία δειγματοληπτικού ελέγχου στο 404 ΓΣΝ Λάρισας)
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ