2023-09-13 10:19:00
Φωτογραφία για Το ξενοδοχείο που σχεδιάστηκε με βάση ένα φανταστικό πρόσωπο του 1930
Κατοικία του 17ου αιώνα στην BA ακτή της Ισπανίας, μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικής αισθητικής κατάλυμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και vintage διακόσμησης. 

Ο χώρος αποτελεί δημιουργία των Ισπανών σχεδιαστών εσωτερικών χώρων Pol Castells & Benito Escat τα έργα των οποίων, εκτός των άλλων, χαρακτηρίζονται και από την έντονη αγάπη τους για επαναχρησιμοποίηση επίπλων και κάθε είδους παλαιών αντικειμένων. 

Το La Bionda Hotel στην παραλιακή πόλη Begur της Κόστα Μπράβα υπήρξε ιδιωτική - εξοχική κατοικία του 17ου αιώνα και μετατράπηκε σε ένα πολύ ξεχωριστό κατάλυμα(*) οκτώ δωματίων. Ο σχεδιασμός του σπιτιού, σε συνεργασία των σχεδιαστών με την ιδιοκτήτρια Carla Lloveras, "αφηγείται" την ιστορία ενός φανταστικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα μιας γυναίκας του 1930 που φιλοξένησε σε αυτό το σπίτι γυναίκες της εποχής με επιρροή από όλο τον κόσμο. Διανοούμενες, καλλιτέχνες, αθλήτριες και γενικά γυναίκες που κατείχαν εξέχουσες θέσεις στις αρχές του 20ου αιώνα. 



Το αποτέλεσμα είναι τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και  στα διαφορετικά μεταξύ τους υπνοδωμάτια να κυριαρχεί ο αέρας εκείνης της εποχής και μια έντονα vintage  και boem ατμόσφαιρα. 

Στους επισκέπτες του La Bionda παρέχονται επιπλέον πληροφορίες για την κάθε γυναίκα - επισκέπτρια που η προσωπικότητά της αποτέλεσε έμπνευση για την διαμόρφωση του κάθε χώρου.  

Τα εξαιρετικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτίσματος έχουν μείνει αναλλοίωτα σε μεγάλο βαθμό ενώ και οι ανακαινίσεις - προσθήκες έχουν πραγματοποιηθεί με αποκλειστικά φυσικά υλικά και παραδοσιακές τεχνικές, με τρόπο που ανά σημεία δύσκολα ένα μη έμπειρο μάτι να ξεχωρίζει το αυθεντικά παλιό από το ανακαινισμένο.



Το στοιχείο αυτό συνδυαστικά με τα παλιά έπιπλα - αντικείμενα πολλά εκ των οποίων έχουν αγοραστεί από υπαίθριες αγορές μεταχειρισμένων - παλαιοπωλεία, τα όχι πολλά αλλά ιδιαίτερου σχεδιασμού διακοσμητικά αντικείμενα και κυρίως τα χειροποίητα κεραμικά, ο συνδυασμός φυσικών και έντονων αποχρώσεων και τα ιδιαίτερα ποιοτικά υφασμάτινα στοιχεία καθορίζουν την ζεστασιά και ατμόσφαιρα όλων των χώρων, που γενικά χαρακτηρίζονται από μια λιτή εντέλει αισθητική ακόμη και εκεί όπου η διαμόρφωση περιλαμβάνει μικρές πολυτελείς λεπτομέρειες. 



Πρόκειται επίσης για ένα σε μεγάλο βαθμό βιώσιμο κατάλυμα, αφού διαθέτει αυτόνομα ενεργειακά συστήματα που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης ενέργειας για ηλεκτροδότηση, ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό, δεν χρησιμοποιηθεί κανενός είδους πλαστικό αντικείμενο και στην κουζίνα χρησιμοποιούνται κυρίως βιώσιμα βιολογικά προϊόντα. 





___________________________



(*) Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) που συμπεριλαμβάνονται στην στήλη "HOTELS  TOURS" του site μας δεν αποτελούν διαφημιστική καταχώρηση. Επιλέγονται για το ενδιαφέρον που κατά την άποψή μας παρουσιάζουν λόγω ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών-διακοσμητικών τους χαρακτηριστικών και το SoulouposeTo δεν έχει κανενός είδους οικονομική συναλλαγή - σχέση με τους ιδιοκτήτες τους. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

labiondabegur.com

quintanapartners.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ