2018-02-16 20:19:53
Φωτογραφία για Κενό ασφαλείας στα μαχητικά F-22 και F-35 από τελευταίες αποφάσεις στις ΗΠΑ;
Σύμφωνα με το αμερικανικό GAO (Government Accountability Office), τα βήματα εκσυγχρονισμού του παγκόσμιου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας θα επιτρέπει σε όλους να παρακολουθούν τα αμερικανικά μαχητικά stealth F-22 και F-35, αφήνοντάς τα εκτεθειμένα σε επιθέσεις ηλεκτρονικού πολέμου και σε κυβερνοεπιθέσεις.

Το κενό ασφαλείας δημιουργείται από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροναυτιλίας (FAA: Federal Aviation Administration) να μεταπηδήσει από το ραντάρ στο δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης που αυτόματα μεταδίδει τη θέση, την κατεύθυνση και άλλες κρίσιμες πληροφορίες για κάθε αεροσκάφος.

Καθώς η εναέρια κυκλοφορία αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030 σε όλο τον κόσμο, η υιοθέτηση ενός δορυφορικού συστήματος υπόσχεται περιορισμό των καθυστερήσεων και αυξημένη ασφάλεια, ενώ έχει και μικρότερο κόστος χρήσης.

Στο πλαίσιο αυτό η FAA εξέδωσε οδηγία βάσει της οποίας όλα τα αεροσκάφη, πολιτικά και στρατιωτικά, που θα πετούν στον αμερικανικό εναέριο χώρο, θα εξοπλιστούν με αναμεταδότη Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) το οποίο θα μεταδίδει συνεχώς τη θέση του αεροσκάφους μέσω δορυφόρου, από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Αυτή την στιγμή τα αεροσκάφη είναι εφοδιασμένα με αναμεταδότη Mode S που μεταδίδει μόνο βασικά δεδομένα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ