2018-02-19 10:07:47
Φωτογραφία για Η Γερμανία δε θα κυκλοφορήσει..ρομπότ δολοφόνους
Στο Munich Security Conference ο επικεφαλής του Cyber and Information Space Command της Γερμανίας Lieutenant General Ludwig Leihnhos, δήλωσε σε άλλα μέλη του πάνελ που παρευρέθηκε, πως η χώρα του δεν θα χρησιμοποιήσει αυτόνομα όπλα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του η Γερμανία γίνεται μέλος του Campaign 

To Stop Killer Robots μαζί με άλλες 22 χώρες που επίσης δε θέλουν να δουν την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο πεδίο της μάχης. Ο General Leihnhos δήλωσε ξεκάθαρα πως η Γερμανία πρέπει να ξεκινήσει να ετοιμάζει αμυντικά σχέδια για να αποκρούσει τέτοια όπλα, αλλά δεν σχεδιάζει σε καμία περίπτωση να τα αποκτήσει η ίδια της. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν έχουμε πρόθεση να αποκτήσουμε αυτόνομα οπλικά συστήματα. 

Από την άλλη μεριά υπάρχουν 170 χώρες που είτε δεν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Η Ρωσία βρίσκεται στο άλλο άκρο του φάσματος λέγοντας μάλιστα πως όποιες προσπάθειες γίνουν για απαγόρευση των αυτόνομων οπλικών συστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα θα την βρίσκαν αντίθετη. Ο ίδιος ο Putin είχε δηλώσει άλλωστε πως όποιος καταφέρει να ελέγξει την τεχνητή νοημοσύνη θα ελέγξει τον κόσμο.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ