2018-02-19 12:21:25
Φωτογραφία για Ποσειδώνια 2018: Αποκάλυψη για νέο ναυπηγείο στην Σαουδική Αραβία
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco μαζί με την Εθνική Ναυτιλιακή Εταιρία της Σαουδικής Αραβίας (Bahri), την Hyundai Heavy Industries (HHI) και την Lamprell επέλεξαν τα Ποσειδώνια 2018 για να μιλήσουν για τα σχέδιά της σύμπραξη τους, της International Maritime Industries (IMI).

Οι εταιρίες θα κατασκευάσουν ναυπηγείο έκτασης σχεδόν 12.000.000 τ.μ. στο Ras Al Khair της Σαουδικής Αραβίας. Η εγκατάσταση θα είναι έτοιμη για λειτουργία το 2022 και θα είναι η μεγαλύτερη της περιοχής όσον αφορά όχι μόνο την έκταση αλλά και την δυνατότητα παραγωγής. Μέσω της εγκατάστασης αυτής η ΙΜΙ θα προσφέρει υπηρεσίες κατασκευής, συντήρησης και επισκευής πλοίων, συμπεριλαμβανομένων VLCC και υπεράκτιων εξεδρών.

Σύμφωνα μάλιστα με την Saudi Aramco θα μπορεί να κατασκευάζει ως 40 πλοία.

Το ναυπηγείο έχει ήδη λάβει παραγγελίες για περισσότερε από 20 εξέδρες και 52 πλοία για την επόμενη δεκαετία.


“Επιλέξαμε να συμμετέχουμε στην Posidonia 2018 για να δείξουμε την θέση της International Maritime Industries ως παγκόσμιου ανταγωνιστή και τοπικού κόμβου για τις ναυτιλιακές βιομηχανίες και υπηρεσίες. Δεδομένης της γεωγραφικής μας τοποθεσίας και την εγγύτητά μας σε στρατηγικές θαλάσσιες οδούς, η ΙΜΙ είναι σωστά τοποθετημένη ώστε να είναι ο επιλεγμένος συνέταιρος για νεότευκτα πλοία και πλατφόρμες, καθώς και για υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΜΙ Fathi K. Al-Saleem.

Η ΙΜΙ θα συμμετάσχει στα Ποσειδώνια μαζί με άλλες 1.850 εταιρίες της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 4 μέχρι τις 8 Ιουνίου και θα γίνει στο Athens Metropolitan Expo λαμβάνοντας χώρο περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι διοργανωτές της έκθεσης περιμένουν την προσέλευση τουλάχιστον 22.000 στελεχών εταιριών και απεσταλμένων κυβερνήσεων, και φυσικά μια δυνατή παρουσία των Ελλήνων πλοιοκτητών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έρχεται...μαγεία στο ΣΟΪ ΣΟΥ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έρχεται...μαγεία στο ΣΟΪ ΣΟΥ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ