2018-02-20 10:36:34
Φωτογραφία για 6 διάσημοι chef αποκαλύπτουν τα χειρότερα ατυχήματα στην κουζίνα τους
Ατυχήματα στην κουζίνα. Εάν έχετε κόψει ποτέ το δάχτυλό σας ενώ κόβετε λαχανικά, ξέρετε πόσο επώδυνα είναι τα ατυχήματα στην κουζίνα.

Αλλά προσθέστε χρονικούς περιορισμούς και μια τραπεζαρία γεμάτη πελάτες που πεινάνε, και πιθανότατα να έχετε κάποιους πολύ κακούς τραυματισμούς, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε.

Μιλήσαμε με έξι διάσημους σεφ, όπως βραβευμένους ιδιοκτήτες εστιατορίων και αστέρια του Food Network, για το χειρότερο ατύχημα στην κουζίνα που έχει συμβεί ποτέ σε αυτούς.

Οι απαντήσεις τους είναι, μερικές φορές, τρομακτικές και, μερικές φορές, ξεκαρδιστικές. Συνεχίστε να διαβάζετε με δική σας ευθύνη.

Ο star του Food Network, Curtis Stone, έκαψε σχεδόν την κουζίνα του χρησιμοποιώντας ένα παλιό φούρνο

Ο Curtis Stone έπρεπε να εκκενώσει το εστιατόριο του, το Bluebird στο Λονδίνο, αφού η κουζίνα άρχισε να γεμίζει με μαύρο καπνό:


«Είχαν ένα πανέμορφο ξυλόφουρνο που δεν είχε χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό… Είχα ανεβάσει την θερμοκρασία στον φούρνο όσο μπορούσα και ξαφνικά, η κουζίνα γέμισε με μαύρο καπνό. Πήρα έναν πυροσβεστήρα… αλλά ο καπνός γινόταν όλο και πυκνότερος… Στο τέλος, χτύπησα τον συναγερμό πυρκαγιάς και κάλεσα την πυροσβεστική.

Κατευθύνθηκα προς την τραπεζαρία και όλοι οι πελάτες μας κουβέντιαζαν χαλαρά, αγνοώντας την κατάσταση. «Βγείτε από το εστιατόριο! Δεν βλέπετε τον καπνό;» Φώναξα… ένας από τους πυροσβέστες που ήρθανε για να σβήσουν την φωτιά είδε τον φούρνο και, στη συνέχεια, ξεκίνησε να τον χτυπάει με ένα τσεκούρι. Ο παλιός, πανέμορφος φούρνος που ήθελα τόσο πολύ να χρησιμοποιήσω, καταστράφηκε μπροστά στα μάτια μου.»

Ο Iron Chef Mashaharu Morimoto έχασε ένα ζωντανό καβούρι στην κουζίνα του για τέσσερις μήνες

Ο chef Masaharu Morimoto («Iron Chef», «Iron Chef America», ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας εστιατορίων Morimoto) είχε ένα περιστατικό στο εστιατόριο του που λύθηκε πολλούς μήνες αργότερα:

«Έλαβα ένα ζωντανό καβούρι Sawagani συσκευασμένο σε ένα δοχείο από την Ιαπωνία, το έβαλα σε ένα από τα συρτάρια στο sushi bar, αλλά ο κάβουρας έφυγε και χάθηκε. Νόμιζα ότι έφυγε και ήταν νεκρός, αλλά τέσσερις ή πέντε μήνες αργότερα, βγήκε ζωντανός κάτω από ένα ψυγείο ενώ καθάριζα!»

Ο star του «Chopped«, Scott Conant, έκαψε το πόδι του με καυτό λάδι

Ο chef Scott Conant («Chopped», ιδιοκτήτης του Impero Caffe στη Νέα Υόρκη), κάηκε ενώ μαγείρευε για ένα πάρτι διακοπών:

«Μια φορά, ενώ έκανα ένα μεγάλο πάρτι διακοπών σε ένα από τα παλιά μου εστιατόρια, για το περιοδικό Food and Wine, είχα μία τεράστια κατσαρόλα με καυτό λάδι σε ένα από τα «μάτια» της κουζίνας και, τυχαία, ενώ πήγαινα προς τα πίσω, η λαβή του γαντζώθηκε στην ποδιά μου. Όπως γύρισα, ολόκληρο το δοχείο χύθηκε πάνω στο πόδι μου. Γρήγορα, έβγαλα το παντελόνι μου εκεί, στη γραμμή, για να σταματήσω το κάψιμο. Ήταν επώδυνο και αμήχανο. Εξακολουθώ να έχω τις ουλές στο μηρό μου.»

Η finalist του Top Chef, Leah Cohen, έκοψε ένα τένοντα στον αντίχειρά της με ένα μαχαίρι κρεοπωλείου

chef-meat

Η chef Leah Cohen (Pig & Khao στη Νέα Υόρκη) υποτίμησε μία πληγή από μαχαίρι που αποδείχθηκε ότι ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός:

«Κάποτε, στο Pig & Khao, έκοβα ένα παϊδάκι και, επειδή προσπαθούσα να δουλεύω γρήγορα, έκοψα κατά λάθος τον αντίχειρά μου. Έπρεπε να πάω κατευθείαν στα επείγοντα όπου και μου έκαναν πέντε ράμματα. Μια εβδομάδα αργότερα, τα ράμματα μου έπρεπε να βγουν αλλά σκέφτηκα ότι ήταν περίεργο που δεν μπορούσα να λυγίσω τον αντίχειρά μου. Δεν είχα χρόνο να πάω στον γιατρό και έτσι η μαμά μου έβγαλε τα ράμματα.

Μετά από δύο εβδομάδες ήξερα ότι κάτι πήγε στραβά με τον αντίχειρά μου. Ένας γιατρός επιβεβαίωσε ότι είχα κόψει τον τένοντα στον αντίχειρά μου και έπρεπε να χειρουργηθώ, φορούσα γύψο για πέντε εβδομάδες και έπειτα έπρεπε να κάνω φυσιοθεραπεία για δύο μήνες – όλα αυτά από εκείνη την μικρή πληγή.»

Ένα μαχαίρι πέρασε μέσα από το χέρι του συνιδιοκτήτη του Seamore, Michel Chernow

Το χειρότερο ατύχημα που αντιμετώπισε ο Michael Chernow (συνιδιοκτήτης του Seamore στη Νέα Υόρκη)  δεν είναι για τους ευαίσθητους.

«Έβγαζα τον πυρήνα από ένα αχλάδι με ένα μαχαίρι. Το αχλάδι ήταν παραγινομένο και το μαχαίρι πέρασε μέσα από το αχλάδι και έκοψε το δέρμα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη μου. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία.»

Βραστό  βούτυρο χύθηκε σε όλο το χέρι του, βραβευμένου με το βραβείο James Beard, Jamie Bissonnette

Ο Jamie Bissonnette (συνιδιοκτήτης στο Toro της Νέας Υόρκης) θα είναι πολύ πιο προσεκτικός από τώρα και στο εξής:

«Έπιασα ένα ταψί που είχε καμένο βούτυρο μέσα. Κάλυψε το χέρι μου, και σχεδόν έλιωσε ένα από τα τατουάζ μου.»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ